Geografia social i cultural [101579]
Avellaneda Garcia, Pau
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Social and Cultural Geography
Additional title: Geografía social y cultural
Date: 2019-20
Abstract: L'objectiu de l'assignatura és mostrar diferents maneres d'interpretar el món tot utilitzant les variables culturals i socials. En aquest sentit, es farà una visió general del què és la geografia social i cultural, de quines han estat les principals aportacions en aquesta subdisciplina, de quins són els diversos camins que es poden seguir dins aquesta subdisciplina i de quines utilitats pot tenir per a la geògrafa i geògraf d'avui l'estudi geogràfic des d'aquesta perspectiva. Alhora, es convidarà l'alumnat a ser part activa de la construcció dels continguts de l'assignatura aprofundint en aquells aspectes que li suscitin més interès. Al final de curs l'alumnat haurà assolit: 1. Uns coneixements bàsics i fonamentals sobre cadascun dels temes tractats 2. Un domini dels conceptes més importants utilitzats en geografia social i cultural 3. Una visió de conjunt i unes claus interpretatives bàsiques del funcionament de l'espai mundial des d'una perspectiva social i cultural 4. La capacitat de tractar informació de geografia social i cultural i interpretar-la 5. La capacitat d'establir connexions significatives entre els diferents aspectes temàtics del programa.
Abstract: El objetivo de la asignatura es mostrar diferentes maneras de interpretar el mundo utilizando las variables culturales y sociales. En este sentido, se hará una visión general de lo que es la geografía social y cultural, de cuáles han sido las principales aportaciones en esta subdisciplina, de cuáles son los diversos caminos que se pueden seguir dentro de esta subdisciplina y de qué utilidades puede tener para la geógrafa y geógrafo de hoy el estudio geográfico desde esta perspectiva. Asimismo, se invitará a los alumnos a ser parte activa de la construcción de los contenidos de la asignatura profundizando en aquellos aspectos que le susciten mayor interés. Al final de curso el alumnado habrá logrado: 1. Unos conocimientos básicos y fundamentales sobre cada uno de los temas tratados 2. Un dominio de los conceptos más importantes utilizados en geografía social y cultural 3. Una visión de conjunto y unas claves interpretativas básicas del funcionamiento del espacio mundial desde una perspectiva social y cultural 4. La capacidad de tratar información de geografía social y cultural e interpretarla 5. La capacidad de establecer conexiones significativas entre los diferentes aspectos temáticos del programa.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Geografia i ordenació del territori [2501002]
Study plan: Grau en Geografia i Ordenació del Territori [824] ; Grau en Geografia i Ordenació del Territori [826]Català
5 p, 106.9 KB

Anglès
5 p, 105.5 KB

Castellà
5 p, 106.4 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2019-09-09   Favorit i Compartir