Geografia dels recursos hídrics [101588]
Nadal Tersa, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Geography of Hydrological Information
Additional title: Geografía de los recursos hídricos
Date: 2019-20
Abstract: L'assignatura aborda els coneixements hidrològics bàsics des d'un punt de vista socioeconòmic, físic i de sistema. Està enfocada lògicament a estudiants de geografia que vulguin tenir una visió global i bàsica de la realitat que envolta aquesta àrea de coneixement, tot i que estudiants de graus relacionats amb les ciencies naturals hi són benvinguts. Els temes tractats se situen intencionadament dins l'àmbit geogràfic català amb la intenció que l'alumnat pugui aplicar de forma immediata els coneixements que s'imparteixen en aquesta assignatura. No obstant, els continguts teòrics i pràctics són aplicables en qualsevol indret i escala. 1 Com s'analitzarà més endavant, tractarem els problemes hidrològics, des de dues grans àrees d'anàlisi que sovint es troben enfrontades: la socioeconòmica i l'ús de l'aigua com a bé de consum; i l'ambiental, on l'aigua és un dels elements essencials i en els que s'observen els impactes més tangibles de les activitats antròpiques. Aquests impactes interactuen amb els processos físics i biològics per configurar els hidrosistemes tal i com els observen en la realitat.
Abstract: La asignatura aborda los conocimientos hidrológicos básicos desde un punto de vista socioeconómico, físico y de sistema. Está enfocada lógicamente a estudiantes de geografía que quieran tener una visión global y básica de la realidad que rodea esta área de conocimiento, aunque estudiantes de grados relacionados con las ciencias naturales son bienvenidos. Los temas tratados se sitúan intencionadamente dentro del ámbito geográfico catalán con la intención de que el alumnado pueda aplicar de forma inmediata los conocimientos que se imparten en esta asignatura. Sin embargo, los contenidos teóricos y prácticos son aplicables en cualquier lugar y escala. Como se analizará más adelante, trataremos los problemas hidrológicos, desde dos grandes áreas de análisis que a menudo se encuentran enfrentadas: la socioeconómica y el uso del agua como bien de consumo; y la ambiental, donde el agua es uno de los elementos esenciales y en los que se observan los impactos más 1 ambiental, donde el agua es uno de los elementos esenciales y en los que se observan los impactos más tangibles de las actividades antrópicas. Estos impactos interactúan con los procesos físicos y biológicos para configurar los hidrosistemes tal como los observan en la realidad.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Geografia i ordenació del territori [2501002]
Study plan: Grau en Geografia i Ordenació del Territori [824] ; Grau en Geografia i Ordenació del Territori [826]Català
5 p, 120.3 KB

Anglès
5 p, 118.9 KB

Castellà
5 p, 118.9 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2019-07-26   Favorit i Compartir