Geografia Humana Aplicada [101606]
Avellaneda Garcia, Pau
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Applied Human Geography
Títol variant: Geografía humana aplicada
Data: 2019-20
Resum: L'objectiu principal de l'assignatura és familiaritzar els alumnes amb el treball pràctic i aplicat que es pot fer des d'una perspectiva geogràfica. En altres paraules, proporcionar una "caixa" d'eines teòriques i metodològiques que puguin ser d'utilitat en la pràctica professional de la Geografia en relació a la planificació, gestió i resolució de qüestions territorials. L'assignatura també persegueix objectius més generals com desenvolupar les capacitats de treball autònom i de treball en equip. Aquests objectius genèrics es concretaran, a mode d'exemple, en un àmbit específic, el de l'espai públic urbà. En aquest sentit es farà una conceptualització, una reflexió, una anàlisi i un exercici de prognosi d'aquest àmbit de treball amb l'objectiu de donar les eines i els instruments per planificar i gestionar-lo adequadament. En el marc d'aquest àmbit de treball es farà especial èmfasi a l'espai viari i a les seves interrelacions amb els usos que s'hi donen, especialment els vinculats a la mobilitat i a les activitats d'estar. Així, sota el paraigües del paradigma de la sostenibilitat i en el marc de la nova cultura de la mobilitat, s'analitzaran els conflictes que es generen o es poden generar en aquests espais i es donaran a conèixer experiències i casos pràctics que, amb més o menys encert, els han procurat resoldre.
Resum: El objetivo principal de la asignatura es familiarizar a los alumnos con el trabajo práctico y aplicado que se puede hacer desde una perspectiva geográfica. En otras palabras, proporcionar una "caja" de herramientas teóricas y metodológicas que puedan ser de utilidad en la práctica profesional de la Geografía en relación a la planificación, gestión y resolución de cuestiones territoriales. La asignatura también persigue objetivos más generales como desarrollar las capacidades de trabajo autónomo y de trabajo en equipo. Estos objetivos genéricos se concretarán, a modo de ejemplo, en un ámbito específico, el del espacio público urbano. En este sentido se hará una conceptualización, una reflexión, un análisis y un ejercicio de prognosis de este ámbito de trabajo con el objetivo de dar las herramientas y los instrumentos para planificar y gestionar adecuadamente. En el marco de este ámbito de trabajo se hará especial énfasis en el espacio viario y en sus interrelaciones con los usos que se dan, especialmente los vinculados a la movilidad y las actividades de estar. Así, bajo el paraguas del paradigma de la sostenibilidad y en el marco de la nueva cultura de la movilidad, se analizarán los conflictos que se generan o se pueden generar en estos espacios y se darán a conocer experiencias y casos prácticos que, con más o menos acierto, les han procurado resolver.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Geografia i Ordenació del Territori [2501002]
Pla d'estudis: Grau en Geografia i Ordenació del Territori [824] ; Grau en Geografia i Ordenació del Territori [826]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 101.5 KB

Anglès
4 p, 100.4 KB

Castellà
4 p, 100.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir