Geografia del litoral [101626]
Romagosa Casals, Francesc
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Coastal Geography
Additional title: Geografía del litoral
Date: 2019-20
Abstract: L'objectiu del curs és donar els coneixements de base per què l'alumne comprengui la complexitat territorial, ambiental i social del sistema litoral i aprengui a analitzar la problemàtica de l'espai litoral de forma integrada i des d'un punt de vista geogràfic. L'assignatura es divideix en tres parts o blocs: en un primer bloc s'analitza l'espai litoral -en un sentit geogràfic ampli- des del punt de vista físic (formació, dinàmica i morfologia). El segon bloc analitza els principals ecosistemes característics del litoral mediterrani. El tercer bloc tracta de les relacions entre la societat i l'espai litoral (usos, impactes, gestió i planificació). S'inclou una sortida de camp en un tram del litoral català amb l'objectiu de poder veure in situ molts dels aspectes tractats a la teoria.
Abstract: El objetivo del curso es dar los conocimientos de base para que el alumno comprenda la complejidad territorial, ambiental y social del sistema litoral y aprenda a analizar la problemática del espacio litoral de forma integrada y desde un punto de vista geográfico. La asignatura se divide en tres partes o bloques: en un primer bloque se analiza el espacio litoral -en un sentido geográfico amplio- desde el punto de vista físico (formación, dinámica y morfología). El segundo bloque analiza los principales ecosistemas característicos del litoral mediterráneo. El tercer bloque trata de las relaciones entre la sociedad y el espacio litoral (usos, impactos, gestión y planificación). Se incluye una salida de campo en un tramo del litoral catalán con el objetivo de poder ver in situ muchos de los aspectos tratados en la teoría.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Geografia i ordenació del territori [2501002]
Study plan: Grau en Geografia i Ordenació del Territori [824] ; Grau en Geografia i Ordenació del Territori [826]Català
6 p, 110.3 KB

Anglès
6 p, 108.3 KB

Castellà
6 p, 109.3 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2019-09-20   Favorit i Compartir