Psicologia de la memòria i les seves aplicacions en el llenguatge [101713]
Baqués Cardona, Josep
Pina Rios, Rocio
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Títol variant: Memory Psychology and its Applications in Language
Títol variant: Psicología de la memoria y sus aplicaciones en el lenguaje
Data: 2019-20
Resum: En estudiar els diferents processos psicològics a primer curs heu vist la importància de la memòria en la construcció de la identitat de la persona i en la relació amb els altres processos psicològics. En aquesta assignatura aprofundirem en les estructures, funcions i processos de la memòria humana i especialment en la seva relació amb el llenguatge. Així doncs en proposem que en finalitzar l'assignatura sereu capaços de: 1. Comprendre la funció de la memòria en el comportament humà, la seva importància, els mecanismes bàsics del seu funcionament i els factors que poden incidir sobre la memòria. 2. Reconèixer les diferents estructures, sistemes i processos implicats en la memòria. 3. Comprendre les principals relacions de la memòria amb algunes habilitats lingüístiques: adquisició de vocabulari, lectura i comprensió, aprenentatge de llengües estrangeres. 4. Identificar les implicacions dels mecanismes de memòria en alguns àmbits de la vida quotidiana com ara l'educació, la publicitat, i la memòria dels testimonis. 5. Conèixer algunes aplicacions pràctiques que milloren els processos mnemònics: regles mnemotècniques i factors que milloren els processos de codificació, emmagatzematge i recuperació d'informació. 1.
Resum: Al estudiar los diferentes procesos psicológicos en primer curso se ha visto la importancia de la memoria en la construcción de la identidad de la persona y en la relación con los otros procesos psicológicos. En esta asignatura profundizaremos en las estructuras, funciones y procesos de la memoria humana y especialmente en su relación con el lenguaje. Así pues nos proponemos que al finalizar la asignatura las estudiantes seran capaces de: 1. Comprender la función de la memoria en el comportamiento humano, su importancia, los mecanismos básicos de su funcionamiento y los factores que pueden incidir sobre la memoria. 2. Reconocer las diferentes estructuras, sistemas y procesos implicados en la memoria. 3. Comprender las principales relaciones de la memoria con algunas habilidades lingüísticas: adquisición de vocabulario, lectura y comprensión, aprendizaje de lenguas extranjeras. 4. Identificar las implicaciones de los mecanismos de memoria en algunos ámbitos de la vida cotidiana como la educación, la publicidad, y la memoria de los testigos. 5. Conocer algunas aplicaciones prácticas que mejoran los procesos mnemónicos: reglas mnemotécnicas y factores que mejoran los procesos de codificación, almacenamiento y recuperación de información. 1.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Logopèdia [2500893]
Pla d'estudis: Grau en Logopèdia [1383]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 111.1 KB

Anglès
5 p, 107.5 KB

Castellà
5 p, 108.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir