Cures en Infermeria a l'Adult II [101793]
Téllez Velasco, David
Gomez Garcia, Daniel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Adult Nursing Care II
Additional title: Cuidados enfermeros al adulto II
Date: 2019-20
Abstract: Es tracta d'una assignatura 3 crèdits, de caràcter obligatori i que es duu a terme en el primer semestre de tercer curs. Objectiu General Aquesta assignatura pretén proporcionar a l'estudiant la formació necessària per a la prestació correcta d'uns cuidatges infermers a les persones amb problemes de salut prevalents en el nostre entorn i en situacions de risc vital. També, conscienciar l'estudiant dels beneficis que se'n deriven d'ajudar a les persones a centrar-se en els seus propis recursos per tal de que, davant un problema de salut, aconsegueixin l'autonomia necessària per a la presa de decisions sobre la seva salut. Objectius Específics En finalitzar l'estudi de les diferents unitats temàtiques, l'alumne haurà de ser capaç de: - Entendre la interrelació del "contínuum" salut-malaltia i conèixer els processos més importants que desencadenen les diferents alteracions de salut. - Comprendre els factors etiològics, mecanismes fisiopatològics i manifestacions clíniques dels processos de malalties més prevalents en els adults, així com les complicacions que se'n deriven, i de situacions de risc vital. 1 - Conèixer la informació necessària per fer una correcta valoració per sistemes i per Necessitats Bàsiques de la persona atesa. - Analitzar la informació obtinguda en la valoració, identificar i formular els possibles problemes de la persona atesa que serveixin de base per les intervencions infermeres: els diagnòstics infermers, els problemes interdepenents i els problemes d'autonomia. - Planificar les cures infermeres tot incloent-hi els objectius i les intervencions/activitats necessàries per assolir-los. - Identificar les potencialitats de la persona atesa per tal de que aquesta pugui aconseguir autonomia en la vigilància i control del seu procés de salut. - Contribuir a l'optimització del sistema sanitari en què s'ha d'integrar, proporcionant cures de màxima qualitat.
Abstract: Se trata de una asignatura 3 créditos, de carácter obligatorio y que se imparte en el primer semestre del tercer curso. Objetivo General Esta asignatura pretende proporcionar al estudiante la formación necesaria para la prestación correcta de los cuidados enfermeros a las personas con problemas de salud prevalentes en nuestro entorno y en situaciones de riesgo vital. Asimismo, pretende concienciar al estudiante de los beneficios que se derivan de ayudar a las personas a centrarse en sus propios recursos con el fin de que, ante un problema de salud, consigan la autonomía necesaria para la toma de decisiones sobre su salud. Objetivos Específicos Al finalizar el estudio de las diferentes unidades temáticas, el alumno tendrá que ser capaz de: Entender la interrelación del "continuum" salud-enfermedad y conocer los procesos más importantes que desencadenan las diferentes alteraciones de salud. Comprender los factores etiológicos, mecanismos fisiopatológicos y manifestaciones clínicas de los procesos de enfermedades más prevalentes en los adultos, así como las complicaciones que se derivan y las situaciones de riesgo vital. Conocer la información necesaria para realizar una correcta valoración por sistemas y por necesidades básicas de la persona atendida. Analizar la información obtenida en la valoración e identificar y formular los posibles problemas de la 1 Analizar la información obtenida en la valoración e identificar y formular los posibles problemas de la persona atendida que sirvan de base para las intervenciones enfermeras: diagnósticos enfermeros, problemas interdependientes y problemas de autonomía. Planificar los cuidados enfermeros incluyendo los objetivos y las intervenciones/actividades necesarias para alcanzarlos. Identificar las potencialidades de la persona atendida con el fin de que esta pueda conseguir autonomíaen la vigilancia y control de su proceso de salud. Contribuir a la optimización del sistema sanitario en el cual se integra, proporcionando cuidados de máxima calidad.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Infermeria [2500891]
Study plan: Grau en Infermeria [830]Català
7 p, 115.1 KB

Anglès
6 p, 111.3 KB

Castellà
7 p, 116.0 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2020-10-31   Favorit i Compartir