Fisiologia animal [101952]
Martínez Perea, Vicente
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Animal Physiology
Títol variant: Fisiología animal
Data: 2019-20
Resum: La Fisiologia es la ciència encarregada de l'estudi del funcionament del essers vius. La Fisiologia Animal, per tant, estudia el funcionament de l'organisme dels animals des de tots el punts de vista. La Fisiologia Animal es considera una disciplina bàsica i imprescindible dintre de la formació en qualsevol branca de les ciències biomèdiques. L'objectiu general de la Fisiologia Animal es que els estudiants adquireixin coneixements integrats del funcionament de l'organisme, des de el nivell molecular fins al nivell sistèmic-orgànic, i siguin capaços d'aplicar aquest coneixements en situacions pràctiques, tant al seu context professional com a situacions quotidianes. Objectius concrets de la Fisiologia Animal com a matèria docent son que l'estudiant: 1. Adquireixi coneixement de les funcions orgàniques i de com es regulen. 2. Apliqui els coneixements adquirits en altres assignatures que es cursen amb anterioritat als conceptes que s'imparteixen dins d'aquest programa i que els relacioni. 3. Conegui les tècniques experimentals que han permès el desenvolupament de la Fisiologia i es familiaritzi amb algunes en particular. 4. Interpreti les dades relatives a situacions reals o induïdes experimentalment des d'una perspectiva 1 4. Interpreti les dades relatives a situacions reals o induïdes experimentalment des d'una perspectiva fisiològica. 5. Sàpiga a quines fonts bibliogràfiques acudir per a aprofundir en la matèria. 6. Reconegui en la Fisiologia un camp professional tant en els aspectes relatius a la investigació com a la docència. Dins del Grau en Genètica, la Fisiologia Animal és una assignatura obligatòria de caràcter bàsic, que s'imparteix en el segon quadrimestre delprimer curs. Les activitats d'aquesta assignatura es complementen amb les activitats pràctiques a realitzar en el laboratori, tal i com es descriuen en la assignatura corresponent (Laboratori Integrat II). Per tant, es recomana que ambdues assignatures es cursin simultaniament. La Fisiologia Animal pretén donar als estudiants una visió integrada del funcionament dels organismes vius i del seu control integrat, resultat últim dels mecanismes de regulació genètica en els individus. Aquest coneixement és, a més a més, necessari per a entendre les conseqüències sistèmiques/orgàniques derivades d'alteracions genètiques.
Resum: La Fisiología es la disciplina científica encargada del estudio del funcionamiento de los seres vivos. La Fisiología Animal, por tanto, estudia el funcionamiento del organismo de los animales desde todos los puntos de vista. La Fisiología Animal se considera una disciplina básica e imprescindible dentro de la formación en cualquier rama de las ciencias biomédicas. El objetivo general de la Fisiología Animal es que los estudiantes adquieran conocimientos integrados del funcionamiento del organismo, desde el nivel molecular hasta el nivel sistémico-orgánico, y sean capaces de aplicar estos conocimientos en situaciones prácticas, tanto en su contexto profesional como en situaciones cotidianas. Objetivos concretos de la Fisiología Animal como materia docente son que el estudiante: 1. Adquiera conocimiento de las funciones orgánicas y de cómo se regulan. 2. Aplique los conocimientos adquiridos en otras asignaturas que se cursan con anterioridad a los conceptos que se imparten dentro de este programa y que los relacionen entre si. 3. Conozca las técnicas experimentales que han permitido el desarrollo de la Fisiología como ciencia y se familiarice con algunas en particular. 4. Interprete los datos relativos a situaciones reales o inducidas experimentalmente desde una perspectiva fisiológica. 5. Sepa a qué fuentes bibliográficas acudir para profundizar en la materia. 6. Reconozca en la Fisiología un campo profesional tanto en los aspectos relativos a la investigación como la docencia. Dentro del Grado en Genética, la Fisiología Animal es una asignatura obligatoria de carácter básico, que se imparte en el segundo cuatrimestre del primer curso. Las actividades de esta asignatura se complementan con actividades prácticasa realizar en el laboratorio, tal como se describen en la asignatura correspondiente (Laboratorio Integrado II). Se recomienda, por tanto, que ambas asignaturas se cursen simultáneamente. La Fisiología Animal pretende dar a los estudiantes una visión integrada del funcionamiento de los organismos vivos y de su control integrado, resultado último de los mecanismos de regulación genética en los individuos. Este conocimiento es, además, necesario para entender las consecuencias sistémicas/orgánicas derivadas de alteraciones genéticas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Genètica [2500890]
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Genètica [833]Català
7 p, 112.2 KB

Anglès
7 p, 110.7 KB

Castellà
8 p, 112.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2020-02-29   Favorit i Compartir