Teories i pràctiques contemporànies en educació [102011]
Rodriguez Bosch, Josep-Lluís
Sabaté Tomàs, Marta
Urrea Monclus, Aida
Morales Hernandez, Juan
Lopez Garcia, Xavi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Título variante: Contemporary Theories and Practices in Education
Título variante: Teorías y prácticas contemporáneas en educación
Fecha: 2019-20
Resumen: Es pretén introduir a l'alumnat en l'estudi de les principals teories educatives dins el món contemporani. Igualment, vol mostrar-se, també, l'evolució històrica d'aquestes teories i la seva posada en pràctica. En el primer bloc, s'estudiarà: el significat i el sentit de l'educació, la relació entre l'educació i la cultura occidental i, per descomptat, el paper epistemològic de la pedagogia dins el conjunt de les ciències de l'educació. Endemés, es presentaran els principals models de les teories educatives i se'n farà una consideració crítica. Quant al segon bloc, s'aprofundirà en: les institucions i moviments pedagògics, les pràctiques docents i el magisteri més rellevant per a l'hora present. Aquesta assignatura complementa altres matèries com Educació i contextos educatius, Societat, ciència i cultura i Comunicació i interacció educatives.
Resumen: Se pretende introducir al alumnado en el estudio de las principales teorías educativas en referencia al mundo contemporáneo. Igualmente, quiere mostrarse, también, la evolución histórica de estas teorías y su puesta en práctica. En el primer bloque, se estudiará: el significado y el sentido de la educación, la relación entre la educación y la cultura occidental y, por supuesto, el papel epistemológico de la pedagogía dentro del conjunto de las ciencias de la educación. Además, se presentarán los principales modelos de las teorías educativas llevándose a cabo su consideración crítica. En cuanto al segundo bloque, se profundizará en: las instituciones y movimientos pedagógicos, las prácticas docentes y el magisterio más relevante en clave actual. Esta asignatura complementa otras materias como Educació i contextos educatius, Societat, ciència i cultura y Comunicació i interacció educatives.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Educació Infantil [2500797] ; Educació primària [2500798]
Plan de estudios: Grau en Educació infantil [847] ; Grau en Educació Primària [896]Català
5 p, 107.6 KB

Anglès
5 p, 107.9 KB

Castellà
5 p, 108.4 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2020-10-31   Favorit i Compartir