Dret Penal III [102245]
Baucells Lladós, Joan
Bonet Esteva, Margarita
Riba Ciurana, Jose
Antich Soler, Jaume
Guardiola Lago, Maria Jesus
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Título variante: Criminal Law III
Título variante: Derecho Penal III
Fecha: 2019-20
Resumen: 1 L'objecte de l'assignatura es correspon amb el llibre II del Codi penal, és a dir, l'estudi de l'anomenada "part especial" del dret penal i, en concret, els grups de delictes que s'apliquen més sovint per part dels nostres tribunals; així com l'estudi dels principals problemes dogmàtics i interpretatius que presenta la seva aplicació. Per tant, tractant-se de la darrera assignatura obligatòria de dret penal, té per objectius que els alumnes assoleixin les habilitats metodològiques per a la resolució de casos penal, i en concret, que l'alumne aprengui a: a) identificar els elements d'un supòsit de fet que poden tenir rellevància penal. b) qualificar correctament els fets des d'un punt de vista penal. c) aplicar la teoria jurídica del delicte com a mètode de resolució de casos penals. d) explicar l'argumentació jurídica que l'ha portat a aquesta solució concreta, fent especial atenció als arguments relacionats amb el cas concret. e) trobar jurisprudència així com referències bibliogràfiques per reforçar la seva argumentació.
Resumen: El objeto de la asignatura se corresponde con el libro II del código penal, es decir, el estudio de la llamada 1 El objeto de la asignatura se corresponde con el libro II del código penal, es decir, el estudio de la llamada "Parte especial" del Derecho penal y, en concreto, los grupos de delitos que se aplican más a menudo por parte de nuestros tribunales; así como el estudio de los principales problemas dogmáticos e interpretativos que presenta su aplicación. Por lo tanto, tratándose de la última de las asignaturas obligatorias del derecho penal, tiene por objetivo que los alumnos alcancen las habilidades metodológicas para la resolución de casos penales y, en concreto, que aprenda a: a) identificar los elementos de un supuesto de hecho que puedan tener relevancia penal. b) calificar correctamente los hechos desde un punto de vista penal. c) aplicar la teoría jurídica del delito como método para resolver casos penales. d) explicar la argumentación jurídica que lo ha llevado a esa solución concreta, haciendo especial atención a los argumentos relacionados con el caso concreto, e) encontrar la jurisprudencia así como las referencias bibliográficas para reforzar su argumentación jurídica.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Dret [2500786]
Plan de estudios: Grau en Dret [949]Català
8 p, 116.2 KB

Anglès
8 p, 114.2 KB

Castellà
8 p, 115.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2020-08-02   Favorit i Compartir