Dret de la Unió Europea [102263]
Pi Llorens, Montserrat
Cases Pallarés, Lluís
Orriols Sallés, Maria dels Àngels
Zapater Duque, Esther
Ballesta Marti, Lidia
Blasi Casagran, Cristina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Títol variant: European Union Law
Títol variant: Derecho de la Unión Europea
Data: 2019-20
Resum: - Conèixer i analitzar el procés d'evolució de la Unió europea, des dels seus orígens fins ara, identificant la metodologia i la filosofia que l'inspira. - Descriure i analitzar els elements definitoris de la UE, des d'una perspectiva jurídica, per tal de comprendre'n la naturalesa jurídico-política. - Comprendre els valors de la UE, els seus objectius i les seves principals polítiques. 1 - Comprendre els valors de la UE, els seus objectius i les seves principals polítiques. - Comprendre el significat de les condicions i mecanismes que cal seguir per arribar a ser membres de la UE. - Conèixer l'arquitectura institucional bàsica de la UE i dels mecanismes de presa de decisions. - Comprendre el sistema de fonts del dret de la UE. - Conèixer les conseqüències de la primacia i l'efecte directe del dret de la UE. - Comprendre els mecanismes d'aplicació tant legislativa com administrativa del dret de la UE en l'estat espanyol, tant en l'àmbit central com l'autonòmic. - Comprendre el sistema de control judicial i el paper central del jutge intern en l'aplicació del dret de la UE.
Resum: - Conocer y analizar el proceso de evolución de la Unión Europea, desde sus orígenes hasta ahora, identificando la metodología y la filosofía que la inspira. - Describir y analizar los elementos definitorios de la UE, desde una perspectiva jurídica, a fin de comprender la naturaleza jurídico-política. - Comprender los valores de la UE, sus objetivos y sus principales políticas. 1 - Comprender los valores de la UE, sus objetivos y sus principales políticas. - Comprender el significado de las condiciones y mecanismos a seguir para llegar a ser miembros de la UE. - Conocer la arquitectura institucional básica de la UE y de los mecanismos de toma de decisiones. - Comprender el sistema de fuentes del derecho de la UE. - Conocer las consecuencias de la primacía y el efecto directo del derecho de la UE. - Comprender los mecanismos de aplicación tanto legislativa como administrativa del derecho de la UE en España, tanto en el ámbito central como el autonómico. - Comprender el sistema de control judicial y el papel central del juez interno en la aplicación del derecho de la UE.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Dret [2500786]
Pla d'estudis: Grau en Dret [949]Català
6 p, 107.4 KB

Anglès
6 p, 107.7 KB

Castellà
6 p, 106.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2019-09-20   Favorit i Compartir