Simulació Biomolecular [102517]
Masgrau Fontanet, Laura
González Lafont, Àngels
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Título variante: Biomolecular Simulation
Título variante: Simulación Biomolecular
Fecha: 2019-20
Resumen: L' objectiu d'aquesta assignatura és introduir l'alumnat als principis bàsics de la simulació biomolecular que permet interpretar a nivell atòmic com es desenvolupen els processos biològics i les aplicacions biomèdiques i biotecnològiques de les biomolècules (fàrmacs, nanopartícules, vacunes. . . ). La simulació biomolecular es basa en un procés de modelització molecular del sistema biològic o biomolècula que implica una sèrie d'etapes que es treballaran en aquest curs tant a nivell teòric com pràctic: 1) Càlcul de l'energia del sistema donada una determinada disposició (estructura 3D) dels seus àtoms i molècules mitjançant mètodes de la Mecànica Molecular i la Mecànica Quàntica; 2) Estudi de les tècniques computacionals que permeten determinar com l'energia del sistema varia en funció de les seves coordenades: a) Tècniques de Docking; b) Tècniques de minimització de l'energia; c) Tècniques de Dinàmica Molecular; d) Mètodes de càlcul de l'energia lliure. Paral·lelament es farà ús d'aquestes diferents metodologies tant en l'estudi d'aspectes bàsics de les 1 Paral·lelament es farà ús d'aquestes diferents metodologies tant en l'estudi d'aspectes bàsics de les biomolècules i les seves funcions, com en aplicacions al disseny de fàrmacs i a l'estudi de la catàlisi enzimàtica.
Resumen: El objetivo de esta asignatura es introducir al alumnado los principios básicos de la simulación biomolecular como herramienta para interpretar a nivel atómico como se desarrollan los procesos biológicos y las aplicaciones biomédicas y biotecnológicas de las biomoléculas (fármacos, nanopartículas, vacunas. . . ). La simulación biomolecular se basa en la modelización molecular del sistema biológico o biomolécula, lo que implica una serie de etapas que es trabajaran en este curso tanto a nivel teórico como práctico: 1) Cálculo de la energía del sistema para una disposición (estructura 3D) dada de sus átomos y moléculas utilizando métodos de la Mecánica Molecular y de la Mecánica Cuántica; 2) Estudio de las técnicas computacionales que permiten determinar la variación de la energía del sistema en función de sus coordenadas: a) Técnicas de Docking; b) Técnicas de minimización de la energía; c) Técnicas de Dinámica Molecular; d) Métodos de cálculo de la energía libre. Paralelamente se utilizaran dichos métodos tanto para el estudio de aspectos básicos de las biomoléculas y 1 Paralelamente se utilizaran dichos métodos tanto para el estudio de aspectos básicos de las biomoléculas y sus funciones, como en aplicaciones al diseño de fármacos y al estudio de la catálisis enzimática.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Química [2502444]
Plan de estudios: 1431 [1431]Català
4 p, 103.6 KB

Anglès
4 p, 102.4 KB

Castellà
4 p, 102.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2019-09-20   Favorit i Compartir