Laboratori de Síntesi [102530]
Bayón Rueda, Joan Pau
Figueredo Galimany, Marta
Yáñez López, Ramón
Busqué Sánchez, Felix
Novio Vázquez, Fernando
Palacios Bonilla, Oscar
García-Antón Aviñó, Jordi
Illa Soler, Ona
Guerrero Hernandez, Miguel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Título variante: Synthesis Laboratory
Título variante: Laboratorio de Síntesis
Fecha: 2019-20
Resumen: L'objectiu d'aquesta assignatura experimental és doble. D'una banda, reforçar, mitjançant una sèrie d'experiments de síntesi i caracterització de compostos, la comprensió dels conceptes desenvolupats en les assignatura "Mètodes Sintètics" i "Química de Coordinació i Organometàl·lica", que l'alumne ha cursat en el primer semestre. D'altra banda, essent aquesta la darrera assignatura experimental enfocada a la síntesi química, complementa els laboratoris que l'alumne ha cursat com a part de les assignatures de 2on curs, 1 química, complementa els laboratoris que l'alumne ha cursat com a part de les assignatures de 2on curs, "Estructura i Reactivitat dels Compostos Orgànics" i "Química dels Elements". D'aquesta forma, l'assignatura "Laboratori de Síntesi" proporciona a l'alumne una sòlida formació en un bon nombre de tècniques sintètiques avançades, de major dificultat que les que formen part dels laboratoris vinculats a les assignatures de 2on curs. L'assignatura està constituïda per un conjunt de pràctiques de laboratori en les que l'alumne sintetitzarà i caracteritzarà una sèrie de compostos. Aquests han estat seleccionats amb l'objectiu de cobrir el major nombre possible de tècniques experimentals sintètiques i la més àmplia varietat de compostos, dins del temps disponible. La formació sintètica vindrà complementada per l'ús d'algunes tècniques instrumentals (espectroscòpia IR, UV i RMN) que alumne utilitzarà en la caracterització dels compostos. En aquest sentit, s'utilitzaran els coneixements assolits a l'assignatura "Determinació estructural", cursadaen el primer semestre de 3er. A més, com en tots els cursos de laboratori, l'aprenentatge de les normes de seguretat i del tractament els residus és també part essencial de la formació de l'alumne. En particular, en aquest curs, l'alumne haurà de familiaritzar-se amb la manipulació de substàncies perilloses.
Resumen: El objetivo de esta asignatura experimental es doble. Por un lado, reforzar mediante una serie de experimentos de síntesis y caracterización compuestos, la comprensión de los conceptos desarrollados en las asignatura "Mètodes Sintètics" y "Química de Coordinació i Organometàl·lica", que el alumno ha cursado en el primer semestre. Por otra parte, siendo esta la última asignatura experimental enfocada a la síntesis química, complementa los laboratorios que el alumno ha cursado como parte de las asignaturas de 2º curso, 1 complementa los laboratorios que el alumno ha cursado como parte de las asignaturas de 2º curso, "Estructura y Reactividad de los Compuestos Orgánicos" y "Química de los Elementos". De esta forma, la asignatura "Laboratori de Síntesi" proporciona al alumno una sólida formación en un buen número de técnicas sintéticas avanzadas, de mayor dificultad que las que forman parte de los laboratorios vinculados a las asignaturas de 2º curso. La asignatura está constituida por un conjunto de prácticas de laboratorio en las que el alumno sintetizará y caracterizará una serie de compuestos. Estos han sido seleccionados con el objetivo de cubrir el mayor número posible de técnicas experimentales sintéticas y la más amplia variedad de compuestos, dentro del tiempo disponible. La formación sintética vendrá complementada por el uso de algunas técnicas instrumentales (espectroscopia IR, UV y RMN) que alumno utilizará en la caracterización de los compuestos. En este sentido, se utilizarán los conocimientos adquiridos en la asignatura "Determinació estructural", cursada en el primer semestre de 3er curso. Además, como en todos los cursos de laboratorio, el aprendizaje de las normas de seguridad y del tratamiento los residuos es también parte esencial de la formación del alumno. Enparticular, en este curso, el alumno deberá familiarizarse con la manipulación de sustancias peligrosas.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Química [2502444]
Plan de estudios: Grau en Química [953]Català
7 p, 115.5 KB

Anglès
7 p, 113.7 KB

Castellà
7 p, 114.4 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2020-11-27   Favorit i Compartir