Tecnologia dels Aliments [102610]
Pla Soler, Reyes (M. Teresa Reyes)
Mor-Mur Francesch, Montserrat
Codina Torrella, Idoia
Castillo Zambudio, Manuel
Prat Castellà, Jaume
Juan Godoy, Bibiana
Saldo Periago, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Food Technology
Títol variant: Tecnología de los Alimentos
Data: 2019-20
Resum: La matèria Ciència i Tecnologia dels Aliments, que s'imparteix en el 2n curs del Grau, aporta una part de les competències específiques que han d'adquirir els veterinaris durant la seva formació, ja que, segons l'Ordre ECI/333/2008, de 13 de febrer, per la que s'estableixen els requisits per la verificació dels títols universitaris oficials que habiliten per l'exercici de la professió de Veterinari, la primera competència que els graduats en Veterinària han d'haver adquirit, és el control de la higiene, la inspecció i la tecnologia de la producció i elaboració d'aliments de consum humà des de la producció primària fins el consumidor. Aquesta matèria està formada per dues assignatures. En el primer semestre s'estudia la Ciència dels Aliments, en la que l'estudiant ha d'adquirir els coneixements, teòrics i pràctics, sobre les característiques, composició i alteració dels aliments de consum humà. En el segon semestre s'estudia la Tecnologia dels Aliments, en la que s'adquireixen els fonaments i principis de les tecnologies que s'usen per l'obtenció d'aliments sans i segurs. Objectius formatius Al finalitzar l'assignatura de Tecnologia dels Aliments, els estudiants seran capaços de: 1 Al finalitzar l'assignatura de Tecnologia dels Aliments, els estudiants seran capaços de: - Descriure les operacions bàsiques aplicades a les indústries alimentàries. - Establir els diagrames de flux propis de la indústria alimentària. - Descriure els principals processos de transformació i/o conservació dels aliments, les conseqüències que tenen sobre els compostos alimentaris i les primeres matèries i els paràmetres de control. - Identificar les característiques principals de les indústries alimentàries derivades de primeres matèries d'origen animal.
Resum: La materia Ciencia y Tecnología de los Alimentos, que se imparte en el 2º curso del Grado, aporta una parte de las competencias específicas que deben adquirir los veterinarios durante su formación, ya que, según la Orden ECI / 333/2008 , de 13 de febrero, por la que se establecen los requisitos para la verificación de los títulos universitarios oficiales que habiliten para el ejercicio de la profesión de Veterinario, la primera competencia que los graduados en Veterinaria deben haber adquirido, es el control de la higiene, la inspección y la tecnología de la producción y elaboración de alimentos de consumo humano desde la producción primaria hasta el consumidor. La Materia "Tecnoloía de los alimentos" está formada por dos asignaturas. En el primer semestre se estudia la Ciencia de los Alimentos, en la que el estudiante debe adquirir los conocimientos, teóricos y prácticos, sobre las características, composición y alteración de los alimentos de consumo humano. En el segundo semestre se estudia la Tecnología de los Alimentos, en la que se adquieren los fundamentos y principios de las tecnologías que se usan para la obtención de alimentos sanos y seguros. Objetivos formativos. 1 Objetivos formativos. Al finalizar la asignatura de Tecnología de los Alimentos, los estudiantes serán capaces de: - Describir las operaciones básicas aplicadas a las industrias alimentarias. - Establecer los diagramas de flujo propios de la industria alimentaria. - Describir los principales procesos de transformación y / o conservación de los alimentos, las consecuencias que tienen sobre los compuestos alimenticios y las materias primas y los parámetros de control. - Identificar las características principales de las industrias alimentarias derivadas de materias primas de origen animal.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Veterinària [2502445]
Pla d'estudis: Grau en Veterinària [955]Català
6 p, 108.3 KB

Anglès
6 p, 107.8 KB

Castellà
6 p, 108.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2022-03-17   Favorit i Compartir