Patologia [102676]
Fondevila Palau, María Dolores
Cuenca Valera, Rafaela
Pumarola i Batlle, Martí
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Pathology
Títol variant: Patología
Data: 2019-20
Resum: Patologia és una assignatura Obligatòria de segon curs que introdueix per primer cop a l'estudiant en l'estudi de la malaltia. S'estudien els diferents tipus de lesions orgàniques, tissulars i cel·lulars, així con la gènesis, les causes i les repercussions en el organisme de les pertorbacions funcionals que pugin patir els animals. Els objectius formatius de l'assignatura són: - identificar els diferents tipus de lesions: patologia cel·lular, dipòsits cel·lulars i tissulars patològics, trastorns circulatoris (discíclies), inflamació i mecanismes de reparació i creixement neoplàsic. - conèixer les causes i les conseqüències de les lesions. - comprendre els mecanismes patogènics. Aquests coneixements són la base per a la correcta comprensió i interpretació dels diferents tipus de malalties. - reconèixer les lesions macroscòpica i microscòpicament. 1 - saber utilitzar de forma correcta i adequada la terminologia específica de cada tipus de lesió per a cada òrgan i teixit. - saber utilitzar els coneixements de cada tipus de lesió com a base per l'estudi de les malalties en cada espècie. - comprendre el conceptes de salut, anormalitat i malaltia. - descriure el procés morbos en tots el seus aspectes, des del seu començament fins la seva terminació. - analitzar les pertorbacions funcionals, las seves causes i gènesis, així com les seves repercussions en l'organisme. - conèixer els criteris utilitzats per denominar, classificar i ordenar les malalties. - definir i descriure els judicis clínics.
Resum: Patología es una asignatura Obligatoria de segundo curso que introduce per primera vez al estudiante al estudio de la enfermedad. Se estudian los diferentes tipos de lesiones orgánicas, tisulares y celulares, así como la génesis, las causas y las repercusiones en el organismo de les perturbaciones funcionales que puedan sufrir los animales. Los objetivos formativos de la asignatura son: - identificar los diferentes tipos de lesiones: patología celular, depósitos celulares y tisulares patológicos, trastornos circulatorios (discíclies), inflamación y mecanismos de reparación y crecimiento neoplásico. - conocer las causas y las consecuencias de las lesiones. 1 - comprender los mecanismos patogénicos. Estos conocimientos son la base para a la correcta comprensión e interpretación de los diferentes tipos de enfermedades - reconocer las lesiones macroscópica y microscópicamente. - saber utilizar de forma correcta y adecuada la terminología específica de cada tipo de lesión per a cada órgano y tejido. - saber utilizar los conocimientos de cada tipo de lesión como base parar el estudio de les enfermedades en cada especie. - comprender los conceptos de salud, anormalidad y enfermedad - describir el proceso morbos en todos sus aspectos, des de su inicio hasta el final - analizar les perturbaciones funcionales, sus causas y origen así como las repercusiones en el organismo - conocer los criterios utilizados para denominar, clasificar y ordenar les enfermedades - definir y describir los juicios clínicos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Veterinària [2502445]
Pla d'estudis: Grau en Veterinària [955]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 111.9 KB

Anglès
7 p, 108.5 KB

Castellà
7 p, 108.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir