Morfologia II [102678]
Navarro Beltrán, Marc
Aige Gil, Vicente
Carretero Romay, Ana
Domingo Álvarez, Mariano
López Plana, Carlos
Marco Valle, Alberto
Ruberte París, Jesús
Nacher García, Víctor
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Morphology
Títol variant: Morfología II
Data: 2019-20
Resum: Morfologia II és una assignatura bàsica del segon curs del Grau que contribueix a aconseguir que l'estudiant conegui l'estructura, l'organització i la funció dels òrgans, aparells i sistemes que conformen l'organisme animal, tant al llarg del desenvolupament de l'individu com en la seva etapa adulta. En concret, la Morfologia II se centra en l'estudi dels aparells i sistemes circulatori, respiratori, digestiu, urinari i genital i de les 1 l'estudi dels aparells i sistemes circulatori, respiratori, digestiu, urinari i genital i de les glàndules endocrines, incloent des del desenvolupament dels diferents òrgans fins la seva anatomia en l'adult. Les assignatures Estructura i funció del sistema nerviós, Morfologia I i Fisiologia complementen els continguts relacionats amb l'estructura i funció del conjunt d'aparells i sistemes del cos animal. Els objectius formatius de l'assignatura són: - Comprendre el desenvolupament del sistema circulatori, els aparells respiratori, digestiu i urogenital i les glàndules endocrines, els conceptes bàsics dels mecanismes que controlen el seu desenvolupament embrionari aixícom l'etiologia i el significat de les anomalies del desenvolupament. - Comprendre la forma, estructura macroscòpica, disposició i funció dels òrgans que componen el sistema circulatori, els aparells respiratori, digestiu i urogenital i les glàndules endocrines en les diferents espècies d'interès veterinari. - Comprendre l'estructura microscòpica dels diferents òrgans que componen el sistema circulatori, els aparells respiratori, digestiu i urogenital i les glàndules endocrines en les diferents espècies d'interès veterinari. - Utilitzar la terminologia embriològica, histològica i anatòmica de forma correcta i adequada. - Utilitzar el coneixement embriològic, anatòmic i histològic com a base per a l'estudi d'altres matèries preclíniques i clíniques. Aquests coneixements formaran la base per a la correcta comprensió i interpretació de la fisiologia i la patologia. - Accedir i utilitzar de forma autònoma les fonts d'informació embriològica, anatòmica i histològica.
Resum: Morfología II es una asignatura básica del segundo curso del Grado de Veterinaria que contribuye a conseguir que el estudiante conozca la estructura, la organización y la función de los órganos, aparatos y sistemas que conforman el organismo animal, tanto a lo largo del desarrollo del individuo como en su etapa adulta. En concreto, la asignatura de Morfología II se centra en el estudio del sistema circulatorio y de los aparatos 1 de Morfología II se centra en el estudio del sistema circulatorio y de los aparatos respiratorio, digestivo, urinario y genital, además de las glándulas endocrinas. Se explica desde el desarrollo de los diferentes órganos hasta su anatomía en el adulto. Las asignaturas de Morfología I, Estructura y función del Sistema Nervioso y Fisiología complementan los contenidos de la estructura y función del conjunto de aparatos y sistemas del cuerpo del animal. Los objetivos formativos de la asignatura son: - Comprender el desarrollo del Sistema circulatorio, de los aparatos respiratorio, digestivo y urogenital, y de las glándulas endocrinas, los conceptos básicos de los mecanismos que controlan su desarrollo embrionario así como la etiología y el significado de las anomalías del desarrollo. - Comprender la forma, la estructura macroscópica, la disposición y la función de los órganos que componen el Sistema circulatorio, los aparatos respiratorio, digestivo y urogenital, y las glándulas endocrinas, en las diferentes especies de interés veterinario. - Comprender la estructura microscópica de los diferentes órganos que componen el Sistema circulatorio, los aparatos respiratorio, digestivo y urogenital, y de las glándulas endocrinas, en las diferentes especies de interés veterinario. - Utilizar la terminología embriológica, histológica y anatómica de forma correcta y adecuada. - Utilizar el conocimiento embriológico, anatómico y histológico como base para el estudio de otras materias preclínicas y clínicas. Estos conocimientos formarán la base para la correcta comprensión de la fisiología y la patología. - Acceder y utilizar de forma autónoma las fuentes de información embriológica, anatómica e histológica.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Veterinària [2502445]
Pla d'estudis: Grau en Veterinària [955]Català
10 p, 122.6 KB

Anglès
10 p, 136.2 KB

Castellà
10 p, 123.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir