Aplicacions Multidisciplinàries de les Telecomunicacions II [102694]
Paco Sanchez, Pedro Antonio de
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Additional title: Multidisciplinary Applications in Telecommunications II
Additional title: Aplicaciones Multidisciplinares de las Telecomunicaciones II
Date: 2019-20
Abstract: En un món de ciutats intel·ligents, de vehicles intel·ligents, de sistemes d'ajuda a la navegació intel·ligent, l'adquisició d'informació a distància o teledetecció esdevé una eina fonamental en les aplicacions actuals i en les que han de venir. Amb un món més connectat i millor caracteritzat i amb aplicacions que es reforcen en la ubiqüitat de l'accés a la informació, la teledetecció es troba en aplicacions tan diverses com el sector aeronàutic, seguretat, sanitat, automoció o sistemes de navegació. En aquesta assignatura examinarem el disseny teòric i aspectes pràctics dels actuals sistemes de teledetecció o radar així com les seves aplicacions. Des de l'anàlisi espectral del senyal de radar, teoria de detecció estadística, al disseny de l'antena, receptors, transmissors, disseny de forma d'ona i extracció d'informació de les senyals processades. Cobrint al seu torn una àmplia gamma d'aplicacions tant comercials com governamentals. Aquesta assignatura presenta una introducció al radar proporcionant les bases operacionals i els fonaments d'enginyeria d'aquesta tecnologia. La naturalesa del radar que aquí es presenta, juntament amb els fenòmens físics i les aplicacions del sistema, estableixen les bases per a futures activitats en el camp del radar. Els principals objectius són: Adquirir els coneixements que permeten la comprensió inicial de les tecnologies radar. Adquirir els coneixements necessaris per abordar de forma bàsica les tècniques de simulació de les tecnologies de teledetecció.
Abstract: En un mundo de ciudades inteligentes, los vehículos inteligentes, los sistemas de navegación inteligentes, la adquisición de información remota o la detección remota se convierten en una herramienta fundamental en las aplicaciones actuales y en las que tienen que venir. Con un mundo más conectado y mejor caracterizado y con aplicaciones que se refuerzan en la ubicuidad del acceso a la información, la detección remota se puede encontrar en diversas aplicaciones y sectores como la aeronáutica, la seguridad, la salud, la automoción o los sistemas de navegación. En esta asignatura, examinaremos el diseño teórico y los aspectos prácticos de los sistemas actuales de detección remota o de radar, así como sus aplicaciones. Desde el análisis espectral de la señal del radar, la teoría de la detección estadística, hasta el diseño de la antena, los receptores, los transmisores, el diseño de la forma de onda y la extracción de información de las señales procesadas. Cubre una amplia gama de aplicaciones comerciales y gubernamentales, pero con un énfasis particular en el radar de automoción para un vehículo conectado y autónomo. Este tema presenta una introducción al radar, proporciona los fundamentos operativos y los fundamentos de ingeniería de esta tecnología. La naturaleza del radar que se presenta aquí, junto con los fenómenos físicos y las aplicaciones del sistema, sienta las bases para futuras actividades en el campo del radar. Los principales objetivos son: Adquirir el conocimiento que permita la comprensión inicial de las tecnologías de radar. Adquirir el conocimiento necesario para lidiar con las técnicas de simulación de las tecnologías de detección remota de una manera básica.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació [2500898]
Study plan: Grau en Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació [956]Català
4 p, 104.2 KB

Anglès
4 p, 102.6 KB

Castellà
4 p, 103.2 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2019-09-09   Favorit i Compartir