Bases de Dades [102744]
Gil Resina, Debora
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Additional title: Databases
Additional title: Bases de Datos
Date: 2019-20
Abstract: En aquesta assignatura s'introdueixen els conceptes bàsics de Bases de Dades (BD) necessaris tant a nivell de dissenyador de BD com d'usuari. CONEIXEMENTS: Al finalitzar el curs l'alumne ha de ser capaç de: Conèixer i comprendre el salt tecnològic important que representen els sistemes de Bases de dades pel que fa a tractament d'informació en computador, així com en el disseny i manteniment d'aplicacions de tractament d'informació. Conèixer l'arquitectura dels sistemes de Bases de Dades (BD), les funcions de cada mòdul i el personal que treballa en aquests sistemes (usuaris, programadors i administradors de BD). L'arquitectura és estudiada des d'un punt de vista local o remot. Conèixer el model Entitat/Relació (E/R), molt utilitzat en disseny de Bases de Dades. Estudiar les propietats del model relacional de BD, estès en la majoria de motors de BD. Conèixer el llenguatge SQL, estàndard en BD relacionals. Comprendre la metodologia de disseny de BD, incloses les tècniques de normalització d'una BD Relacional. Conèixer les principals estructures de dades que s'utilitzen en BD relacionals, com són la indexació i les funcions hashing. HABILITATS: Es pretén que els alumnes adquireixin les següents habilitats: Utilitzar les Regles d'integritat del model relacional de BD, així com saber formular qualsevol consulta a 1 Utilitzar les Regles d'integritat del model relacional de BD, així com saber formular qualsevol consulta a una BD mitjançant Àlgebra Relacional. Realitzar consultes simples i d'una certa complexitat a una BD mitjançant SQL. Dissenyar una BD en el Model E-R a partir d'unes especificacions del món real. Convertir la BD en el Model E-R a un conjunt de relacions i atributs d'una BD Relacional, aplicant les tècniques de normalització. Treballar amb un exemple de motor de BD com és ORACLE, d'ús bastant estès en l'àmbit professional, tant a nivell d'usuari com administrador.
Abstract: En esta asignatura se introducen los conceptos básicos de bases de datos (BD) necesarios tanto para el nivel de diseño de BD y de usuario. CONOCIMIENTO: Al final del curso, los estudiantes deben ser capaces de: Conocimiento y comprensión del importante salto tecnológico que representan los sistemas de bases de datos en materia de procesamiento de información informática, así como en el diseño y mantenimiento de aplicaciones de procesamiento de información. Conocer la arquitectura de la base de datos Systems (BD), las funciones de cada módulo y el personal que trabaja en estos sistemas (usuarios, programadores y administradores de bases de datos). La arquitectura se estudia desde un punto de vista local o remoto. Conocer el modelo de entidad/relación (E/R), ampliamente utilizado en el diseño de bases de datos. Estudiar las propiedades del modelo relacional BD, muy extendida en la mayoría de los motores BD. Conocer el estándar de lenguaje SQL en BD relacional. Comprender la metodología de diseño de BD, incluidas las técnicas de normalización de un BD relacional. Conozca las principales estructuras de datos que se utilizan en BD relacional, como las funciones de indexación y hash. HABILIDADES: Se pretende que los estudiantes adquieran las siguientes habilidades: Utilice las reglas de integridad del modelo relacional BD, así como ser capaz de formular cualquier consulta a un BD a través de álgebra relacional. Realizar consultas simples y de cierta complejidad a un BD a través de SQL. 1 Realizar consultas simples y de cierta complejidad a un BD a través de SQL. Diseño de un BD en el modelo E-R basado en especificaciones del mundo real. Convierta el BD en el modelo E-R en un conjunto de relaciones y atributos de un BD relacional, aplicando técnicas de estandarización. Trabajando con un ejemplo de motor BD como es ORACLE, ampliamente utilizado en el campo profesional, tanto usuario como administrador.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Enginyeria Informàtica [2502441]
Study plan: Grau en Enginyeria Informàtica [958]Català
7 p, 122.5 KB

Anglès
7 p, 120.5 KB

Castellà
8 p, 121.7 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2019-09-20   Favorit i Compartir