Sistemes Encastats [102791]
Ribas Xirgo, Lluís
Saiz Alcaine, Joaquín
Rivas Alonso, Daniel
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Additional title: Embedded Systems
Additional title: Sistemas Empotrados
Date: 2019-20
Abstract: Aquesta assignatura és la primera de la matèria de Disseny de sistemes de còmput orientat a aplicacions. En aquesta matèria es tracta el desenvolupament dels sistemes que executen els algorismes d'unes aplicacions determinades i que ho han de fer respectant uns requeriments específics. Per exemple, no n'hi ha prou que un dispositiu mòbil sigui capaç de mostrar un vídeo, sinó que ho ha de fer a 25 imatges per segon, sincronitzant-ho amb la informació auditiva i consumint la mínima energia possible. Així doncs, l'objectiu final de la matèria és que sapigueu dissenyar algorismes i les implicacions que cada disseny té en el cost de l'aplicació segons el mateix algorisme i com s'implementa, és a dir, segons la plataforma d'execució que es triï. En aquest context, a l'assignatura de Sistemes encastats es tracta que l'alumnat assoleixi els objectius següents: Conèixer els diversos àmbits d'aplicació dels sistemes encastats. 1 Conèixer els diversos àmbits d'aplicació dels sistemes encastats. Tenir nocions dels requeriments habituals de cada domini d'aplicació, inclosos els de temps real. Comprendre els aspectes de seguretat, fiabilitat i robustesa dels sistemes. Conèixer la metodologia del desenvolupament dels sistemes encastats. Entendre els diversos models de càlcul dels sistemes. Tenir habilitat pràctica amb el disseny i manipulació dels models de càlcul orientats a estats. Conèixer els elements bàsics de les arquitectures dels sistemes encastats. Haver adquirit els rudiments del disseny basat en plataformes. Saber estimar costos d'implementació a partir dels models de càlcul dels sistemes. Conèixer el problema de la partició dels sistemes i diverses estratègies per solucionar-lo. Tenir els rudiments de programació i descripció de hardware per a la implementació dels sistemes.
Abstract: Esta asignatura es la primera de la materia de Diseño de sistemas de cómputo orientado a aplicaciones. En esta materia trata del desarrollo de los sistemas que ejecutan los algoritmos de unas aplicaciones determinadas y que deben hacerlo respetando unos requerimientos específicos. Por ejemplo, no es suficiente que un dispositivo móvil sea capaz de mostrar un vídeo, sino que lo tiene que hacer a 25 imágenes por segundo, sincronizándose con la información auditiva y consumiendo la mínima energía posible. Así pues, el objetivo final de la materia es que se sepa diseñar algoritmos y las implicaciones que cada diseño tiene en el coste de la aplicación según el mismo algoritmo y cómo se implementa, es decir, según la plataforma de ejecución que se elija. 1 En este contexto, en la asignatura de Sistemas empotrados se trata de que el alumnado alcance los objetivos siguientes: Conocer los diversos ámbitos de aplicación de los sistemas empotrados. Tener nociones de los requerimientos habituales de cada dominio de aplicación, incluidos los de tiempo real. Comprender los aspectos de seguridad, fiabilidad y robustez de los sistemas. Conocer la metodología del desarrollo de los sistemas empotrados. Entender los diversos modelos de cálculo de los sistemas. Tener habilidad práctica con el diseño y manipulación de los modelos de cálculo orientados a estados. Conocer los elementos básicos de las arquitecturas de los sistemas empotrados. Haber adquirido los rudimentos del diseño basado en plataformas. Saber estimar costes de implementación a partir de los modelos de cálculo de los sistemas. Conocer el problema de la partición de los sistemas y diversas estrategias para solucionarlo. Tener los rudimentos de programación y descripción de hardware para la implementación de los sistemas.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Study plan: Enginyeria Informàtica [958]Català
7 p, 113.5 KB

Anglès
6 p, 111.0 KB

Castellà
7 p, 112.4 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2020-10-31   Favorit i Compartir