Zoologia [102795]
Soler Membrives, Anna
Muñoz Muñoz, Francesc
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Título variante: Zoology
Título variante: Zoología
Fecha: 2019-20
Resumen: L'assignatura Zoologia es troba dins de la matèria de Biologia per a les ciències ambientals com una assignatura obligatòria. Comparteix aquesta matèria, i per tant competències, amb altres assignatures obligatòries con són la Microbiologia, l'Ecologia i les Ciències del sòl i un conjunt d'assignatures optatives com són: Anàlisi de la vegetació, Ecologia aplicada, Toxicologia, Microbiologia ambiental, Fisiologia ambiental i Genètica. La Zoologia és una assignatura obligatòria que consta de 6 crèdits ECTS i s'imparteix al primer semestre del segon curs. Al llarg d'aquesta assignatura, l'alumne ha d'adquirir els coneixements teòric-pràctics que li donin una visió, el més complerta possible, de les bases del coneixement zoològic i de la diversitat dels animals des d'una perspectiva ambiental, però també anatòmica, funcional, sistemàtica i filogenètica. Igualment li ha de permetre conèixer la diversitat animal i situar a cada grup animal en un context ecològic, conèixer la seva posició dins els ecosistemes en relació al nombre d'espècies, a l'hàbitat que ocupen i a la seva forma de vida, així com conèixer la seva importància en relació amb l'home des d'una perspectiva social i econòmica. Els objectius formatius concrets són: 1 - Introduir a l'alumne els principals conceptes estructuradors de la ciència de la Zoologia. - Entendre la sistemàtica i les relacions filogenètiques entre els principals grups d'animals com a resultat de processos evolutius i adaptatius. - Conèixer els principals nivells d'organització i patrons arquitectònics dels animals. - Conèixer la diversitat dels principals grups animals. - Donar uns coneixements bàsics sobre les característiques morfològiques, cicles biològics, importància ecològica i les interaccions amb l'home dels principals grups de animals.
Resumen: La asignatura Zoología se encuentra dentro de la materia de Biología para las ciencias ambientales como una asignatura obligatoria. Comparte esta materia, y por tanto competencias, con otras asignaturas obligatorias como son la Microbiología, la Ecología y las Ciencias del suelo y un conjunto de asignaturas optativas como son: Análisis de la vegetación, Ecología aplicada, Toxicología, Microbiología ambiental, Fisiología ambiental y Genética. La Zoología es una asignatura obligatoria que consta de 6 créditos ECTS y se imparte en el primer semestre del segundo curso. A lo largo de esta asignatura, el alumno debe adquirir los conocimientos teórico-prácticos que le den una visión, lo más completa posible, de las bases del conocimiento zoológico y de la diversidad de los animales desde una perspectiva ambiental, pero también anatómica, funcional, sistemática y filogenética. Igualmente le debe permitir conocer la diversidad animal y situar a cada grupo animal en un contexto ecológico, conocer su posición dentro de los ecosistemas en relación al número de especies, al hábitat que ocupan ya su forma de vida, así como conocer su importancia en relación con el hombre desde una perspectiva social y económica. Los objetivos formativos concretos son: - Introducir al alumno los principales conceptos estructuradores de la ciencia de la Zoología. - Entender la sistemática y las relaciones filogenéticas entre los principales grupos de animales como resultado de procesos evolutivos y adaptativos. 1 resultado de procesos evolutivos y adaptativos. - Conocer los principales niveles de organización y patrones arquitectónicos de los animales. - Conocer la diversidad de los principales grupos animales. - Dar unos conocimientos básicos sobre las características morfológicas, ciclos biológicos, importancia ecológica y las interacciones con el hombre de los principales grupos de animales.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Ciències Ambientals [2501915]
Plan de estudios: 1435 [1435]Català
8 p, 115.5 KB

Anglès
8 p, 113.9 KB

Castellà
7 p, 112.4 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2020-01-16   Favorit i Compartir