Ciència del Sòl [102803]
Alcañíz Baldellou, Josep Maria
Vidal Durà, Andrea
Domene Casadesus, Xavier
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Título variante: Soil Science
Título variante: Ciencia del Suelo
Fecha: 2019-20
Resumen: L'objectiu d'aquesta assignatura és assolir una formació que permeti comprendre les funcions ambientals dels sòls i els serveis que forneixen a la societat. S'expliquen els components més rellevants del sòl i la seva organització per poder interpretar les seves propietats. Es presenta el sòl com un sistema natural complex i quins són els principals processos de formació per poder entendre la diversitat de sòls. Es tracten els principals problemes ambientals que incideixen sobre els sòls, com la contaminació, erosió, salinització, etc. per poder proposar mesures correctores o de rehabilitació adients i viables. Es demostra la importància del sòl en el segrest estable de C i en el reciclatge de residus orgànics de la nostra societat. També, s'explica la normativa bàsica de protecció dels sòls i altres instruments que pretenen fer-ne un millor ús. Objectius concrets: •Aprendre a descriure i interpretar un sòl al camp en relació als altres factors del medi natural. •Identificar els principals components del sòl i interpretar les seves propietats. •Entendre les bases de la classificació de sòls per poder interpretar la seva diversitat i valor ambiental. •Valorar la capacitat d'ús dels sòls en funció de les seves propietats. 1 •Identificar alguns problemes freqüents de degradació dels sòls (erosió, salinització, contaminació, etc. ) i proposar-ne solucions. •Reconèixer les principals funcions ambientals del sòls i saber aprofitar-les per resoldre problemes ambientals actuals.
Resumen: El objetivo de esta asignatura es proporcionar una formación que permita comprender las funciones ambientales de los suelos y los servicios que presta a la sociedad. Se explican los componentes más relevantes del suelo y como se organizan para poder interpretar sus propiedades. Se presenta al suelo como un sistema natural complejo, fruto de unos procesos de formación que resultan en una diversidad de suelos. Se tratan los principales problemas ambientales que inciden sobre los suelos, como la contaminación, erosión, salinización, etc. para poder proponer medidas correctoras o de rehabilitación, adecuadas y viables. Se demuestra la importancia del suelo en el secuestro estable de carbono, así como en el reciclaje de los residuos orgánicos que produce nuestra sociedad. También, se explica la normativa básica de protección de los suelos y otros instrumentos que pretenden lograr un mejor uso del mismo. Objetivos concretos: •Aprender a describir e interpretar un suelo en el campo en relación a los otros factores del medio natural. •Identificar los principales componentes del suelo e interpretar sus propiedades. •Entender las bases de la clasificación de los suelos para poder interpretar su diversidad y valor ambiental. •Valorar la capacidad de uso de los suelos en función de sus propiedades. •Identificar algunos problemas frecuentes de degradación de los suelos (erosión, salinización, contaminación, etc. ) y proponer soluciones. 1 etc. ) y proponer soluciones. •Reconocer las principales funciones ambientales de los suelos para saber aprovecharlas en la resolución de los problemas ambientales actuales.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Ciències Ambientals [2501915]
Plan de estudios: 1435 [1435]Català
7 p, 114.8 KB

Anglès
7 p, 114.3 KB

Castellà
7 p, 114.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2020-02-06   Favorit i Compartir