Fisiopatologia i Semiologia Clínica [102936]
Fonollosa Pla, Vicent
Tor Aguilera, Jordi
Oristrell Salvà, Joaquín
Casademont Pou, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Título variante: Physiopathology and Clinical Semiology
Título variante: Fisiopatología y Semiología Clínica
Fecha: 2019-20
Resumen: L' assignatura es programa al tercer curs del Grau de Medicina, que correspon a l'inici del període clínic, un cop s'han assolit els coneixements bàsics sobre l'estructura i funció del cos humà i abans d'introduir-se en l'estudi de les diferents patologies mèdiques i quirúrgiques i en la pràctica clínica . El seu objectiu general és l'estudi de la persona malalta i suposa, per tant, el coneixement dels aspectes generals i bàsics de la malaltia. En qualsevol cas, constitueix el primer contacte de l'estudiant amb la clínica i ha d'oferir-li una visió global i sistematitzada del pacient. 1 El coneixement de la fisiopatologia general, de la semiologia i de la propedèutica clínica permetran a l'alumnat afrontar el cicle clínic de la seva formació coneixent prèviament què és l'home malalt, la relació que el metge estableix amb el pacient, la tècnica d'obtenció de les dades subjectives que l'afligeixen, els mètodes i tècniques d'obtenció de les dades objectives que aporten l'examen físic i els exàmens complementaris elementals per, finalment, agrupar els signes i símptomes fonamentals, fent abstracció del que és superflu, i conformar les grans síndromes de la medicina interna. Els objectius i continguts de l'assignatura es complementen amb les de les assignatures del mòdul de procediments diagnòstics i terapèutics (bases de la cirurgia clínica, microbiologia i parasitologia mediques, radiologia clínica, patologia estructural i molecular i farmacologia general) programades també a tercer curs.
Resumen: La asignatura se programa en el tercer curso del grado de Medicina, que corresponde al inicio del periodo clínico, una vez se han adquirido los conocimientos básicos sobre la estructura y función del cuerpo humano y antes de introducirse al estudio de las diferentes patologías médicas y quirúrgicas y a la práctica clínica. Su objetivo general es el estudio de la persona enferma y supone, por lo tanto, el conocimiento de los aspectos generales y básicos de la enfermedad. En cualquier caso, constituye el primer contacto del estudiante con la clínica y ha de ofrecerle una visión global y sistematizada del paciente. El conocimiento de la fisiopatología general, de la semiología y de la propedéutica clínica permitirá al alumnado afrontar el ciclo clínico de su formación conociendo previamente qué es el hombre enfermo, la relación que el médico establece con el paciente, la técnica de obtención de los datos subjetivos que le afligen, los métodos y técnicas de obtención de los datos objetivos que aportan el examen físico y los exámenes complementarios elementales para, finalmente, agrupar los signos y síntomas fundamentales, 1 exámenes complementarios elementales para, finalmente, agrupar los signos y síntomas fundamentales, haciendo abstracción de lo que es superfluo, y conformar los grandes síndromes de la medicina interna. Los objetivos y contenidos de la asignatura se complementan con los de las asignaturas del módulo de procedimientos diagnósticos y terapéuticos (bases de la cirugía clínica, microbiología y parasitología médicas, radiología clínica, patología estructural y molecular y farmacología general) programadas también en el tercer curso.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Medicina [2502442]
Plan de estudios: Grau de Medicina [1192]Català
11 p, 130.4 KB

Anglès
11 p, 120.9 KB

Castellà
11 p, 122.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2020-11-21   Favorit i Compartir