Medicina i Cirurgia II [102944]
Ribera, Jose-Maria
Fernández-Llamazares Rodríguez, Jaume
Genescà Ferrer, Joan
Sierra Gil, Jorge
Domingo, Christian
Bellmunt Montoya, Sergi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Medicine and Surgery II
Títol variant: Medicina y Cirugía II
Data: 2019-20
Resum: Hematologia: Els estudiants assoliran els coneixements necessaris sobre les malalties de la sang i dels òrgans hemopoètics, i aprendran a interpretar les alteracions hemàtiques de les malalties no primàriament hematològiques, 1 Les malalties que afecten a la sang i els òrgans hematopoètics, la seva classificació nosològica, els seus factors de risc i prevenció, les manifestacions clíniques i de laboratori més característiques, el seu diagnòstic i el tractament, incloent els diversos tipus de trasplantament i immunoterapia/terapia cel·lular, les alteracions de l'hemostàsia, les transfusions de sang i hemoderivats, i la patologia i tractament quirúrgic de la melsa. Cardiologia: Els estudiants aprendran a identificar i conèixer la fisiopatologia de les malalties que afecten el cor i els grans vasos. L'estudiant ha d'aprendre a fer un diagnòstic diferencial acurat mitjançant l'ús de les proves complementaries adients (electrocardiograma, Rx torax, ecocardiograma, TC, ressonància magnètica, marcadors bioquímics, etc). Les malalties del sistema cardiovascular, els seus factors de risc i prevenció; la fisiopatologia i expressió clínica de les malalties del miocardi, aparell valvular, el pericardi, la aorta, el sistema venós i el limfàtic. La base i l'ús clínic dels diversos procediments i tècniques diagnòstiques utilitzats en Cardiologia i Cirurgia cardiovascular, el tractament més adient a cada una de les malalties del sistema, mèdic, instrumental o quirúrgic, i la rehabilitació del malalt cardiovascular. Pneumologia: Els estudiants assoliran els coneixements necessaris sobre les malalties respiratòries, congènites o adquirides, per disfunció, tòxics, fàrmacs, infecció, al·lèrgia, ocupació, medi ambient, inhalació accidental, neoplàsia, traumatisme o origen desconegut; les seves manifestacions, conseqüències, els seus factors de risc i prevenció, tècniques i procediments diagnòstics, tractament mèdic i instrumental, incloent les tècniques quirúrgiques i el trasplantament pulmonar, i la rehabilitació.
Resum: Hematología: Los estudiantes alcanzarán los conocimientos necesarios sobre las enfermedades de la sangre y de los órganos hemopoyéticos, y aprenderán a interpretar las alteraciones hemáticas de las enfermedades no primariamente hematológicas. Las enfermedades que afectan la sangre y los órganos hematopoyéticos, su clasificación nosológica, sus factores de riesgo y prevención, las manifestaciones clínicas y de laboratorio más características, su tratamiento, incluyendo los diversos tipos de transplante y inmunoterapia y terapia celular, las alteraciones de la hemostasia, las transfusiones de sangre y hemoderivados, y la patología y tratamiento quirúrgico del bazo. Cardiología: 1 Cardiología: Los estudiantes aprenderán a identificar y conocer la fisiopatología de las enfermedades que afectan al corazón y los grandes vasos. El estudiante tiene que aprender a hacer un diagnóstico diferencial esmerado mediante el uso de las pruebas complementarías adecuadas (electrocardiograma, Rx tórax, ecocardiograma, TAC, resonancia magnética, marcadores bioquímicos, etc). Las enfermedades del sistema cardiovascular, sus factores de riesgo y prevención; la fisiopatología y expresión clínica de las enfermedades del miocardio, aparato valvular, el pericardio, la aorta, el sistema venoso y el linfático. La base y el uso clínico de los diversos procedimientos y técnicas diagnósticas utilizados en Cardiología y Cirugía cardiovascular, el tratamiento más adecuado en cada una de las enfermedades del sistema, médico, instrumental o quirúrgico, y la rehabilitación del enfermo cardiovascular. Neumología: Los estudiantes alcanzarán los conocimientos necesarios sobre las enfermedades respiratorias, congénitas o adquiridas, por disfunción, tóxicos, fármacos, infección, alergia, empleo, medio ambiente, inhalación accidental, neoplasia, traumatismo u origen desconocido; sus manifestaciones, consecuencias, sus factores de riesgo y prevención, técnicas y procedimientos diagnósticos, tratamiento médico e instrumental, incluyendo las técnicas quirúrgicas y el transplante pulmonar, y la rehabilitación.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Medicina [2502442]
Pla d'estudis: Grau en Medicina [1192]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
13 p, 129.3 KB

Anglès
10 p, 117.6 KB

Castellà
11 p, 124.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2023-07-02



   Favorit i Compartir