Estadística [103240]
Kock, Joachim
Nicolau i Reig, Marcel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Statistics
Data: 2019-20
Resum: Contextualització: Es tracta d'una assignatura bàsica, de tipus instrumental, que introdueix en els estudis del grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments les eines probabilístiques i estadístiques bàsiques per tal d'analitzar dades provinents d'experiments, incidint en la seva correcta utilització i en la interpretació dels resultats. Aquestes eines es faran servir a altres matèries del grau i resulten fonamentals per a la capacitació del futur graduat per a l'exercici de la seva professió. Juntament amb l'assignatura Matemàtiques, aquesta es caracteritza perquè a més dels seus continguts propis, ajuda els alumnes a desenvolupar el rigor científic i el pensament lògic. D'altra banda, aquesta assignatura és prerequisit indispensable per a l'assignatura de quart curs: Disseny d'Experiments, que no cal dir la importància que té en uns estudis experimentals. Objectius formatius de l'assignatura: es pretén que l'alumne. . . 1) sigui capaç d'utilitzar amb fluïdesa el llenguatge propi de la probabilitat i de l'estadística que es fa servir a la Ciència i la Tecnologia dels Aliments. 1 2) aprengui a explorar amb mètodes descriptius diversos conjunts de dades, resultants de la realització d'experiments. 3) sigui capaç de plantejar el model probabilístic més adequat en diferents situacions, i sàpiga fer servir les propietats de la probabilitat per calcular la probabilitat dels esdeveniments que interessin. 4) conegui i entengui el concepte de variable aleatòria, conegui els exemples clàssics de variable aleatòria i en quines situacions es fan servir per a la modelització. 5) aprengui a utilitzar els mètodes de la Inferència Estadística (Intervals de confiança i Tests d'hipòtesis) per poder arribar a conclusions sobre una població a partir de la informació parcial continguda a una mostra. 6) conegui eines informàtiques (programari adequat) pel tractament estadístic de dades. 7) desenvolupi un esperit crític a l'hora d'enfrontar-se amb els problemes que haurà de resoldre, tant en el moment del seu planteig i resolució, com en el moment de extreure'n conclusions i prendre decisions.
Resum: contextualización: Se trata de una asignatura básica, de tipo instrumental, que introduce en los estudios Objetivos formativos de la asignatura: se pretende que el alumno . . . 1) sea capaz de utilizar con fluidez el lenguaje propio de la probabilidad y de la estadí 2) aprenda a explorar con métodos descriptivos varios conjuntos de datos, resultantes 3) sea capaz de plantear el modelo probabilístico más adecuado en diferentes situaci 4) conozca y entienda el concepto de variable aleatoria, conozca los ejemplos clásico 5) aprenda a utilizar los métodos de la Inferencia Estadística (Intervalos de confianza 6) conozca herramientas informáticas (software adecuado) para el tratamiento estadís 7) desarrolle un espíritu crítico a la hora de enfrentarse con los problemas que deberá.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Pla d'estudis: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 106.0 KB

Anglès
4 p, 101.3 KB

Castellà
4 p, 103.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir