Toxicologia dels Aliments [103257]
Castells Caballé, Eva
Galiano Pérez, Lucía
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Additional title: Food Toxicology
Additional title: Toxicología de los Alimentos
Date: 2019-20
Abstract: Els aliments contenen un gran nombre de compostos químics, naturals i sintètics, que poden representar un problema de seguretat alimentària. Algunes d'aquestes substàncies s'afegeixen als aliments de forma deliberada durant el seu processament, com per exemple els additius (colorants, conservants, etc. ). D'altres substàncies, però, es troben als aliments de forma natural (toxines) o com a resultat de processos de contaminació ambiental, ja sigui accidental o intencionada (pesticides, metalls, fàrmacs, residus industrials, etc. ). L'avaluació de la presència de tòxics als aliments i la seva relació amb possibles efectes adversos per a la salut és l'objectiu principal de la toxicologia alimentària. Aquesta assignatura oferirà una visió àmplia de diverses branques de la toxicologia, incloent la toxicologia ambiental, toxicologia quantitativa, toxicologia experimental, toxicocinètica i toxicodinàmia. L'assignatura té com a objectiu que els alumnes desenvolupin les següents competències: a) Coneixements: demostrar que coneix els principals tipus de substàncies tòxiques presents als aliments i els mètodes d'avaluació de risc com a resultat de la ingesta alimentària de contaminants químics b) Habilitats: dominar tècniques analítiques que són habituals als laboratoris de toxicologia alimentària c) Actituds: sensibilitzar-se en relació a la presència de contaminants a la cadena alimentària 1 c) Actituds: sensibilitzar-se en relació a la presència de contaminants a la cadena alimentària.
Abstract: Los alimentos contienen un gran número de compuestos químicos, naturales y sintéticos, que pueden representar un problem La asignatura tiene como objetivo que los alumnos desarrollen las siguientes compete a) Conocimientos: demostrar que conoce los principales tipos de sustancias tóxicas p b) Habilidades: dominar técnicas analíticas que son habituales en los laboratorios de c) Actitudes: sensibilizarse en relación a la presencia de contaminantes en la cadena.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Study plan: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]Català
6 p, 109.9 KB

Anglès
6 p, 109.6 KB

Castellà
6 p, 110.0 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2020-08-02   Favorit i Compartir