Manifestacions Cutànies de les Malalties Sistèmiques [103614]
Bielsa Marsol, Ma. Isabel
Ferrándiz, Carlos
García-Patos Briones, Vicente
Ribera Pibernat, Miguel
Fuente González, María Josefa
Puig Sanz, Lluís
Garcia Muret, Maria Pilar
Romani de Gabriel, Jorge
Lopez Lerma, Ingrid
Plana Pla, Adrià
Bassas-Vila, Julio
Aparicio Espanyol, Maria Gloria
Roe, E
Mollet Sánchez, Jorge
Boada, Aram
Ferrandiz-Pulido, Carla
Carrascosa Carrillo, Manel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Cutaneous Manifestations of Systemic Diseases
Additional title: Manifestaciones Cutáneas de las Enfermedades Sistémicas
Date: 2019-20
Abstract: És una assignatura optativa lligada a la Menció en Clínica Mèdica, que s' imparteix a cinquè curs del Grau de Medicina, una vegada s'han assolit els coneixements fonamentals en Dermatologia general i s'han obtingut uns coneixements bàsics sobre les diferents patologies mèdiques i quirúrgiques. El seu objectiu general és l'estudi de les manifestacions cutànies de totes aquelles malalties que afecten a altres òrgans i sistemes i que ocasionen a la vegada malaltia a la pell. El coneixement d'aquestes manifestacions permetran a l'alumnat aprofundir en el estudi de la Dermatologia, comprendre la relació de la pell amb les malalties internes i, sobre tot, reconèixer les lesions cutànies que poden indicà gravetat o ser un signe d'una malaltia sistèmica, neoplàsica o hereditària. Aquesta assignatura reflecteix la transcendència de entendre la pell com a part integral del cos humà i de salut global.
Abstract: Es una asignatura optativa ligada a la Mención en Clínica Médica, que se imparte en quinto curso del Grado de Medicina, una vez se han alcanzado los conocimientos fundamentales en Dermatología general y se han obtenido unos conocimientos básicos sobre las diferentes patologías médicas y quirúrgicas. Su objetivo general es el estudio de las manifestaciones cutáneas de todas aquellas enfermedades que afectan a otros órganos y sistemas y que ocasionan a la vez enfermedad en la piel. El conocimiento de estas manifestaciones permitirá al alumnado profundizar en el estudio de la Dermatología, comprender la relación de la piel con las enfermedades internas y, sobre todo, reconocer las lesiones cutáneas que pueden indicar gravedad o ser un signo de una enfermedad sistémica, neoplásica o hereditaria. Esta asignatura refleja la trascendencia de entender la piel como parte integral del cuerpo humano y de salud global.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Medicina [2502442]
Study plan: Grau en Medicina [1192]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 114.2 KB

Anglès
7 p, 109.7 KB

Castellà
7 p, 112.2 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2019-07-12, last modified 2023-10-04



   Favorit i Compartir