Temes de Direcció Hotelera [103748]
Santolalla García, Beatriz
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera

Additional title: Hotel Management Topics
Additional title: Temas de Dirección Hotelera
Date: 2019-20
Abstract: L'objectiu de l'assignatura es aconseguir que l'alumne tingui un coneixement mes ampli, a la vegada que pràctic, dels diferents tipus d'establiments hotelers existents avui en dia (hotels individuals, de cadena, …), ubicats principalment a les grans ciutats, a la costa i a la muntanya, així com d'altres empreses d'allotjament i de servei vinculades amb l'hostaleria. Tanmateix, s'inclouen altres complements docents relacionats amb el sector. A més de proporcionar una visió global de les diverses instal·lacions i serveis dels establiments de referència, aquesta assignatura es centra, sobretot, en el aprofundiment dels diferents sistemes de gestió i política hotelera, tant dels hotels com de les empreses de serveis relacionades amb l'hostaleria, per una banda, i per l'altra, incrementar la formació acadèmica de l'alumnat, mitjançant petits seminaris pràctics d'aplicació sobre temes de actualitat. El volum total d'hores correspon a hores estrictament de docència a l'aula (seminaris, ponències, casos pràctics si s'escau), a les visites efectuades tan a hotels de diversa índole com a empreses de serveis relacionades amb l'hostaleria, tutories on-line, al propi seguiment de l'assignatura per part de l'alumnat (estudi), i a la realització de l'informe final individual com a prova avaluadora. Al finalitzar l'assignatura l'alumne serà capaç de: 1. Determinar les principals tasques i responsabilitats de la cap del departament de pisos d'una empresa d'allotjament. 2. Formular verbalment qüestions d'interès en el decurs de petites reunions. 3. Conèixer les particularitats, característiques i polítiques de diferents tipologies de grups hotelers espanyols. 4. Identificar diferents formes de gestió y de comercialització hotelera. 5. Diferenciar entre hotels de negoci, vacacionals, de ciutat o muntanya.
Abstract: El objetivo de la asignatura es conseguir que el alumno tenga un conocimiento más amplio, a la vez que práctico, de los diferentes tipos de establecimientos hoteleros existentes hoy en día (hoteles individuales, de cadena, . . . ), ubicados principalmente en las grandes ciudades, en la costa y en la montaña, así como de otras empresas de alojamiento y de servicio vinculadas a la hostelería. Asimismo, se incluyen otros complementos docentes relacionados con el sector. Además de proporcionar una visión global de las diversas instalaciones y servicios de los establecimientos de referencia, esta asignatura se centra, sobre todo, en el profundización de los diferentes sistemas de gestión y política hotelera, tanto de los hoteles como de las empresas de servicios relacionadas con la hostelería, por un lado, y por otro, incrementar la formación académica del alumnado, mediante pequeños seminarios prácticos de aplicación sobre temas de actualidad. El volumen total de horas corresponde a horas estrictamente de docencia en el aula (seminarios, ponencias, casos prácticos en su caso), a las visitas efectuadas tan hoteles de diversa índole como empresas de servicios relacionadas con la hostelería, tutorías on-line, al propio seguimiento de la asignatura por parte del alumnado (estudio), y en la realización del informe final individual como prueba evaluadora. Al finalizar la asignatura el alumno será capaz de: 1. Determinar las principales tareas y responsabilidades de la jefa del departamento de pisos de una empresa de alojamiento. 2. Formular verbalmente cuestiones de interés en el transcurso de pequeñas reuniones. 3. Conocer las particularidades, características y políticas de los principales grupos hoteleros españoles. 4. Identificar diferentes formas de gestión y de comercialización hotelera. 5. Diferenciar entre hoteles de negocio, vacacionales, de ciudad o montaña.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Direcció Hotelera [2502904]
Study plan: Grau en Direcció Hotelera [1214]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 101.6 KB

Anglès
4 p, 101.2 KB

Castellà
4 p, 101.4 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2019-07-12, last modified 2023-01-28



   Favorit i Compartir