Direcció de Personal i Relacions Laborals [103758]
Massanés Vilaplana, Joan
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera

Título variante: Staff Management and Labour Relations
Título variante: Dirección de Personal y Relaciones Laborales
Fecha: 2019-20
Resumen: L'assignatura pretén donar a l'alumne els coneixements i les eines necessàries per a què sigui capaç de gestionar empreses i institucions del sector hoteler, en particular, i del lleure, en general. Tanmateix, aquestes habilitats l'haurien de capacitar també per dirigir empreses i institucions d'altres àmbits. Pel que fa al desenvolupament dels continguts, en primer lloc es fa una introducció a la direcció de personal i als mecanismes que l'haurien de permetre optimitzar les relacions laborals, tot analitzant les habilitats de lideratge que calen per gestionar grups humans. Posteriorment s'analitzen aspectes com les possibles barreres en la relació entre els gestors i els professionals, les polítiques de potenciació del rendiment, el treball en equip, la motivació dels professionals i dels gestors, la capacitat de negociació, els mecanismes per aconseguir una comunicació interna i externa eficaces, així com el descobriment i la potenciació de les pròpies capacitats de gestió. Al finalitzar l'assignatura l'alumne haurà de ser capaç de: 1. Conèixer en què consisteix la direcció de personal. 2. Saber detectar i aplicar les principals habilitats directives. 3. Estar en condicions de crear i coordinar equips de treball. 4. Conèixer els perfils i els mètodes que delimiten els llocs de treball en una organització empresarial. 5. Conèixer les tècniques modernes de negociació i de resolució de conflictes. 6. Descobrir i potenciar les pròpies capacitats de lideratge. 7. Saber aplicar els processos de comunicació vertical i horitzontal en l'empresa, així com detectar les possibles barreres en la comunicació empresarial. 1 8. Poder aplicar les principals estratègies de la direcció de personal a un sector amb una idiosincràsia tan complexa, com és l'hoteler i el del turisme en general. 9. Conèixer els principals ítems del convenis col·lectius dels sector de l'hoteleria i la neteja. 10. Tenir la sensibilitat per aplicar i transmetre el respecte pels temes vinculats amb el medi ambient.
Resumen: La asignatura pretende dar al alumno los conocimientos y las herramientas necesarias para que sea capaz de gestionar empresas e instituciones del sector hotelero, en particular, y del ocio, en general. Estas habilidades deben capacitarlo también para dirigir empresas e instituciones de otros ámbitos. En cuanto al desarrollo de los contenidos, en primer lugar, se realiza una introducción a la dirección de personal y a los mecanismos que le tendrían que permitir optimizar las relaciones laborales, analizando las habilidades de liderazgo que hacen falta para gestionar grupos humanos. Posteriormente se analizan aspectos como las posibles barreras en la relación entre los gestores y los profesionales, las políticas de potenciación del rendimiento, el trabajo en equipo, la motivación de los profesionales y de los gestores, la capacidad de negociación, los mecanismos para conseguir una comunicación interna y externa eficaces, así como el descubrimiento y la potenciación de las propias capacidades de gestión. Al finalizar la asignatura el alumno debe ser capaz de: 1. Conocer en qué consiste la dirección de personal. 2. Saber detectar y aplicar las principales habilidades directivas. 3. Estar en condiciones de crear y coordinar equipos de trabajo. 4. Conocer los perfiles y los métodos que delimitan los puestos de trabajo en una organización empresarial. 5. Conocer las técnicas modernas de negociación y de resolución de conflictos. 6. Descubrir y potenciar las propias capacidades de liderazgo. 7. Saber aplicar los procesos de comunicación vertical y horizontal en la empresa, así como detectar las posibles barreras en la comunicación empresarial. 8. Poder aplicar las principales estrategias de la dirección de personal a un sector con una idiosincrasia tan compleja, como es el hotelero y el del turismo en general. 9. Tener la sensibilidad para aplicar y transmitir el respeto por los temas vinculados con el medio ambiente. 1 9. Tener la sensibilidad para aplicar y transmitir el respeto por los temas vinculados con el medio ambiente.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Direcció Hotelera [2502904]
Plan de estudios: Grau en Direcció Hotelera [1214]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 155.2 KB

Anglès
5 p, 106.0 KB

Castellà
6 p, 147.6 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2023-01-28



   Favorit i Compartir