Fonaments d'Enginyeria [103812]
Serra Graells, Francesc
Moreno Font, Vanessa
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Engineering Fundamentals
Títol variant: Fundamentos de Ingeniería
Data: 2019-20
Resum: Aquesta assignatura s'emmarca en el primer curs i en el segon semestre de la titulació. El seu objectiu primordial és fer veure l'estudiant què significa ser enginyer, més enllà dels coneixements tècnics particulars de cadascuna de les enginyeries existents. La forma de pensar, la forma d'atacar els problemes i la forma d'enfocar treballs i projectes d'un enginyer són característiques que l'estudiant ha de començar a conèixer en els primers cursos per enfrontar-se amb èxit als seus estudis. L'assignatura és fonamentalment pràctica. Prenent com a base el treball normalment fet en grup, es busca que l'estudiant s'enfronti i resolgui per primer cop amb l'ajut i la supervisió dels professors una sèrie de temes amb els que s'haurà d'enfrontar a la seva vida professional: lectura d'articles en anglès i en revistes científiques, consulta de l'estat de l'art en un tema, redacció de patents, selecció de fonts d'informació, aplicació de mètodes heurístics a la resolució de problemes, organització d'equips humans, definició precisa dels objectius a afrontar, organització de projectes i propostes, avaluació de riscos, plans de contingència, informes executius, etc.
Resum: Esta asignatura se enmarca en el primer curso y en el segundo semestre de la titulación. Su objetivo primordial es hacer ver al estudiante que significa ser ingeniero, más allá de los conocimientos técnicos particulares de cada una de las ingenierías existentes. La forma de pensar, la forma de atacar los problemas y la forma de enfocar trabajos y proyectos de un ingeniero son características que el estudiante debe comenzar a conocer en los primeros cursos para enfrentarse con éxito a sus estudios. La asignatura es fundamentalmente práctica. Tomando como base el trabajo normalmente hecho en grupo, se busca que el estudiante se enfrente y resuelva por primera vez con la ayuda y la supervisión de los profesores una serie de temas con los que tendrá que enfrentarse a su vida profesional: lectura de artículos en inglés y en revistas científicas, consulta del estado del arte en un tema, redacción de patentes, selección de fuentes de información, aplicación de métodos heurísticos en la resolución de problemas, organización de equipos humanos, definición precisa de los objetivos a afrontar, organización de proyectos y propuestas, evaluación de riesgos, planes de contingencia, informes ejecutivos, etc.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Enginyeria Química [2500897]
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Enginyeria Química [951]Català
4 p, 104.4 KB

Anglès
4 p, 103.4 KB

Castellà
4 p, 103.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2020-02-08   Favorit i Compartir