Biologia Cel·lular [103979]
Martín Flix, Marta
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: Cell Biology
Títol variant: Biología Celular
Data: 2019-20
Resum: L'assignatura Biologia Cel·lular s'imparteix en el 1er semestre del 1er curs del Grau de Nanociència i Nanotecnologia i també en el mateix període d'altres titulacions de la Facultat de Ciències i Biociències. Per tant es pot considerar una assignatura de caràcter bàsic. Els objectius formatius són que l'estudiant, en finalitzar l'assignatura, sigui capaç de: 1. Reconèixer les principals diferències entre les cèl·lules procariotes i eucariotes. 2. Descriure l'estructura, composició i característiques principals de les membranes cel·lulars. 3. Explicar l'organització i composició d'altres elements de la superfície cel·lular. 4. Descriure els processos de transport a través de les membranes cel·lulars. 5. Descriure l'estructura, composició i funció dels diferents compartiments de les cèl·lules eucariotes, així com les relacions existents entre ells. 6. Explicar el paper dels mitocondris en la bioenergètica cel·lular. 7. Descriure els sistemes de classificació i les rutes de trànsit intracel·lular de proteïnes. 8. Descriure la composició de la cromatina i la seva organització en cèl·lules interfàsiques i en divisió. 9. Enumerar els components del citoesquelet i descriure la seva composició i estructura. 10. Explicar la contribució del citoesquelet a la forma i al moviment cel·lular. 11. Identificar i descriure les molècules, estructures i processos implicats en la relació i comunicació de la cèl·lula amb el medi extern i amb altres cèl·lules. 12. Identificar les molècules implicades en la regulació del cicle cel·lular i explicar la seva funció en el 1 12. Identificar les molècules implicades en la regulació del cicle cel·lular i explicar la seva funció en el sistema de control del cicle. 13. Enumerar i descriure les diferents fases de la divisió cel·lular mitòtica i meiòtica i comparar els dos tipus de divisions cel·lulars. 14. Relacionar el funcionament de la cèl·lula eucariota amb les causes d'algunes malalties. 15. Integrar i aplicar els coneixements teòrics adquirits per interpretar els resultats d'experiments científics senzills i per resoldre problemes experimentals de biologia cel·lular. 16. Utilitzar la terminologia científica adequada en el camp de la biologia cel·lular.
Resum: La asignatura Biología Celular imparte en el 1er semestre del 1er curso del Grado de Nanociencia y Nanotecnología y también en el mismo periodo de otras titulaciones de la Facultad de Ciencias y Biociencias. Por lo tanto, se puede considerar una asignatura de carácter básico. Los objetivos formativos son que el estudiante, al finalizar la asignatura, sea capaz de: 1. Reconocer las principales diferencias entre células procariotas y eucariotas. 2. Describir la estructura, composición y características principales de las membranas celulares. 3. Explicar la organización y composición de otros elementos de la superficie celular. 4. Describir los procesos de transporte a través de las membranas celulares. 5. Describir la estructura, composición y función de los diferentes compartimentos de las células eucariotas, así como las relaciones existentes entre ellos. 6. Explicar el papel de las mitocondrias en la bioenergética celular. 7. Describir los sistemas de clasificación y las rutas del tráfico intracelular de proteínas. 8. Describir la composición de la cromatina y su organización en células interfásicas y en división. 9. Enumerar los componentes del citoesqueleto y describir su composición y estructura. 10. Explicar la contribución del citoesqueleto a la forma y al movimiento celular. 11. Identificar y describir las moléculas, estructuras y procesos implicados en la relación y comunicación de la célula con el medio externo y con otras células. 12. Identificar las moléculas implicadas en la regulación del ciclo celular y explicar su función en el sistema de control del ciclo. 1 control del ciclo. 13. Enumerar y describir las diferentes fases de la división celular mitótica y meiótica y comparar los dos tipos de divisiones celulares. 14. Relacionar el funcionamiento de la célula eucariota con las causas de algunas enfermedades. 15. Integrar y aplicar los conocimientos teóricos adquiridos para interpretar los resultados de experimentos científicos sencillos y para resolver problemas experimentales de biología celular. 16. Utilizar la terminología científica adecuada en el campo de la biología celular.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Nanociència i Nanotecnologia [2501922]
Pla d'estudis: Grau en Nanociència i Nanotecnologia [983]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
9 p, 132.7 KB

Anglès
7 p, 115.9 KB

Castellà
7 p, 120.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir