Models de seguretat [103998]
Rodríguez Álvarez, Joaquín
Ballbé Mallol, Manuel
Martínez Quirante, Roser
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola de Prevenció i Seguretat Integral

Additional title: Safety Models
Additional title: Modelos de Seguridad
Date: 2019-20
Abstract: Es mostraran els diferents models de gestió pública de la seguretat i les seves conseqüències. S'analitzarà el model nord-americà i la seva influència en el nostre continent i de debatrà la seva eficàcia i els seus aspectes positius i negatius. Així mateix es mostrarà el nou concepte de seguretat humana a través de les tres concepcions de la seguretat al llarg de la història. Aquestes han modelat els sistemes actuals que tenen una certa superposició. Els nous drets en la societat del risc que configura el tercer model de seguretat s'han anat desenvolupant sobretot a través de l'activisme de la comunitat que detectava progressivament nous riscos que afectaven el dret a la vida ia la salut, a la integritat física i moral , superant la visió de la seguretat com un tema de prevenció i lluita contra la criminalitat exclusivament. Hem passat d'una visió estatocèntrica de la seguretat a una visió humanocèntrica o individuocéntrica. És a dir, es reforça la idea de la protecció de l'ésser humà respecte de qualsevol perill i risc que pugui acecharle. OBJECTIUS FORMATIUS Ensenyar el paper decisiu, no tant de l'Estat i la regulació, sinó de l'activisme de la comunitat en l'aflorament de la informació alertant dels perills i riscos pel dret a la vida ia la integritat física i moral que posteriorment es plasmen en regulació. Tenir els coneixements dels resultats legals i culturals de l'activisme de la comunitat, per a la pràctica del treball dins de la comunitat actual. Dissenyar i utilitzar sistemes legals i institucionals, components, procediments administratius de 1 Dissenyar i utilitzar sistemes legals i institucionals, components, procediments administratius de participació, deliberació i experimentació que es produeixen enl'àmbit local i que són els factors d'innovació claus en el camp de la seguretat humana, per aconseguir els requisits establerts i analitzar i interpretar els resultats obtinguts. Identificar, formular i resoldre problemes en un entorn comunitari complex i conflictiu on és imprescindible conèixer els factors que poden produir violència i confrontació així com els mètodes d'integració i disminució dels enfrontaments. Comprendre l'impacte i la interacció de la comunitat i de l'Administració en la societat del risc. Així com la importància de treballar en un entorn plural i multinivell atès que en l'actualitat els problemes d'una comunitat local estan directament relacionats amb altres països, religions, etc. , produint-se el fenomen "glocal", és a dir, que el local té una projecció directa global i viceversa.
Abstract: Se mostrarán los diferentes modelos de gestión pública de la seguridad y sus consecuencias. Se analizará el modelo norteamericano y su influencia en nuestro continente y de debatirá su eficacia y sus aspectos positivos y negativos. Así mismo se mostrará el nuevo concepto de seguridad humana a través de las tres concepciones de la seguridad a lo largo de la historia. Estas han modelado los sistemas actuales que tienen una cierta superposición. Los nuevos derechos en la sociedad del riesgo que configura el tercer modelo de seguridad se han ido desarrollando sobre todo a través del activismo de la comunidad que detectaba progresivamente nuevos riesgos que afectaban al derecho a la vida y a la salud, a la integridad física y moral, superando la visión de la seguridad como un tema de prevención y lucha contra la criminalidad exclusivamente. Hemos pasado de una visión estatocéntrica de la seguridad a una visión humanocéntrica o individuocéntrica. Es decir, se refuerza la idea de la protección del ser humano respecto de cualquier peligro y riesgo que pueda acecharle. OBJETIVOS FORMATIVOS Enseñar el papel decisivo, no tanto del Estado y la regulación, sino del activismo de la comunidad en el afloramiento de la información alertando de los peligros y riesgos por el derecho a la vida y a la integridad física y moral que posteriormente se plasman en regulación. Tener los conocimientos de los resultados legales y culturales del activismo de la comunidad, para la 1 Tener los conocimientos de los resultados legales y culturales del activismo de la comunidad, para la práctica del trabajo dentro de la comunidad actual. Diseñar y utilizar sistemas legales e institucionales, componentes, procedimientos administrativos de participación, deliberación y experimentación que se producen en el ámbito local y que son los factores de innovación claves en el campo de la seguridad humana, para conseguir los requisitos establecidos y analizar e interpretar los resultados obtenidos. Identificar, formular y resolver problemas en un entorno comunitario complejo y conflictivo donde es imprescindible conocer los factores que pueden producir violencia y confrontación así como los métodos de integración y disminución de los enfrentamientos. Comprender el impacto y la interacción de la comunidad y de la Administración en la sociedad del riesgo. Así como la importancia de trabajar en un entorno plural y multinivel dado que en la actualidad los problemas de una comunidad local están directamente relacionados con otros países, religiones, etc. , produciéndose el fenómeno "glocal", es decir, que lo local tiene una directa proyección global y viceversa.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Prevenció i Seguretat Integral [2502501]
Study plan: 1438 [1438]Català
4 p, 103.5 KB

Anglès
4 p, 102.5 KB

Castellà
4 p, 103.9 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2019-09-20   Favorit i Compartir