Societat, Territori i Medi Ambient a Catalunya [104245]
Alegre i Nadal, Pau
Durà Guimerà, Antoni
Mendizábal Riera, Enric
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Society, Territory and Environment in Catalonia
Títol variant: Sociedad, Territorio y Medio Ambiente en Cataluña
Data: 2019-20
Resum: L'objectiu de l'assignatura és mostrar diferents maneres d'entendre el territori de Catalunya a través de la successió d'interpretacions cartogràfiques i textuals produïdes des del segle XVII fins a l'actualitat. Per mitjà de l'observació i anàlisi d'aquesta documentació geogràfica, ens proposem, desenvolupar el raonament científic i crític en relació amb el territori de Catalunya; analitzar la interrelació entre el medi físic i la societat a Catalunya; interpretar la distribució de les persones, de les activitats i dels fluxos que es generen a Catalunya; obtenir un coneixement directe de Catalunya a partir de les sortides de camp; iniciar i aprofundir el coneixement dels textos bàsics sobre geografia de Catalunya conèixer els mapes i les imatges d'observació de la Terra més significatives del territori de Catalunya. Per un bon aprofitament de l'assignatura és convenient no perdre de vista els coneixements de totes les assignatures obligatòries del grau de Geografia, Medi Ambient i Planificació Territorial cursades durant el primer curs i l'actual. Aquesta assignatura està coordinada amb la de Laboratori Territorial per tot el que fa esment a coneixement del territori i el medi ambient.
Resum: El objetivo de la asignatura es mostrar diferentes maneras de entender la relación entre sociedad, territorio y medio ambiente en Cataluña a través de la sucesión de interpretaciones cartográficas y textuales producidas desde el siglo XVII hasta la actualidad. Mediante la observación y análisis de esta documentación geográfica, estadística y escrita, nos proponemos: desarrollar el razonamiento científico y crítico en relación con el territorio de Cataluña; analizar la interrelación entre el medio físico y la sociedad en Cataluña; interpretar la distribución de las personas, de las actividades y los flujos que se generan en Cataluña; valorar los condicionantes, impactos y riesgos ambientales que se derivan de las relaciones entre sociedad y medio en Cataluña; obtener un conocimiento directo de Cataluña a partir de las salidas de campo; iniciar y profundizar el conocimiento de los textos básicos sobre geografía de Cataluña conocer los mapas y las imágenes de observación de la Tierra más significativas del territorio de Cataluña. Para un buen aprovechamiento de la asignatura es conveniente no perder de vista los conocimientos de todas las asignaturas obligatorias del grado de Geografía, Medio Ambiente y Planificación Territorial cursadas durante el primer curso y el actual. Esta asignatura está coordinada con la de Laboratorio Territorial por todo lo que hace mención a conocimiento del territorio y el medio ambiente.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Geografia, Medi Ambient i Planificació Territorial [2503710]
Pla d'estudis: Grau en Geografia, Medi Ambient i Planificació Territorial [1390]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 103.5 KB

Anglès
4 p, 103.3 KB

Castellà
4 p, 103.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2023-09-09



   Favorit i Compartir