Sistemes d'Informació i Gestió Hotelera [104963]
Giménez García, Víctor
Blabia Girau, Daniel
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera

Títol variant: Information Systems and Hotel Management
Títol variant: Sistemas de Información y Gestión Hotelera
Data: 2019-20
Resum: L'assignatura facilita una sèrie d'eines informàtiques fonamentals pel seu desenvolupament com a futurs directius. L'ensenyament és en base a sessions molt dinàmiques aprenent directament practicant sobre els programes (Fidelio, Project, Tableau, business game, etc) de manera que l'assistència és gairebé imprescindible per superar l'assignatura. Difícilment es pot demostrar l'aprenenentage d'un programa sense asistir regularment a classe. Al finalitzar l'assignatura l'alumne haurà de ser capaç de: 1. Dominar el procés de presa de decisions des de la direcció d'un establiment hoteler independent i real en condicions de competència . 2. Analitzar els resultats operatius i econòmics d'un establiment hoteler i conseqüentment ser capaç de desenvolupar-ne una estratègia empresarial. 3. Argumentar les seves decisions de gestió empresarial a partir de les dades obtingudes a del Sistema 1 3. Argumentar les seves decisions de gestió empresarial a partir de les dades obtingudes a del Sistema d'Informació de l'hotel. 4. Conèixer el funcionament d'un programa de gestió hotelera tipus PMS. 5. Aprendre a crear, pressupostar i gestionar un projecte de qualsevol tipus que comporti la utilització dels recursos materials, humans i econòmics al seu càrrec. 6. Dominar el funcionament dels programes de planificació de projectes com ara Microsoft Project i d'altres de software lliure. 7. Conèixer el funcionament d'un Sistema d'informació hoteler basat en programari tipus ERP. 8. Conèixer el funcionament d'algunes TIC de Business Intelligence com ara Tableau per la presa de decisions directives. 9. Conèixer el funcionament d'algunes eines TIC de Customer Relationship Management (CRM) com ara SugarCRM per la gestió comercial. 10. Desenvolupar unacapacitat d'aprenentatge de forma autònoma a partir d'una necessitat real.
Resum: La asignatura facilita una serie de herramientas informáticas fundamentales para su desarrollo como futuros directivos. La enseñanza es en base a sesiones muy dinámicas aprendiendo directamente practicando sobre los programas (Fidelio, Project, Tableau, business game, etc) de forma que la asistencia es casi imprescindible para superar la asignatura. Difícilmente se puede demostrar la aprenenentage de un programa sin asistir regularmente a clase. Al finalizar la asignatura el alumno deberá ser capaz de: 1. Dominar el proceso de toma de decisiones desde la dirección de un establecimiento hotelero independiente y real en condiciones de competencia. 2. Analizar los resultados operativos y económicos de un establecimiento hotelero y consecuentemente ser capaz de desarrollar una estrategia empresarial. 3. Argumentar sus decisiones de gestión empresarial a partir de los datos obtenidos a del Sistema de 1 3. Argumentar sus decisiones de gestión empresarial a partir de los datos obtenidos a del Sistema de información del hotel. 4. Conocer el funcionamiento de un programa de gestión hotelera tipo PMS. 5. Aprender a crear, presupuestar y gestionar un proyecto de cualquier tipo que comporte la utilización de los recursos materiales, humanos y económicos a su cargo. 6. Dominar el funcionamiento de los programas de planificación de proyectos como Microsoft Project y otros de software libre. 7. Conocer el funcionamiento de un Sistema de información hotelero basado en software tipo ERP. 8. Conocer el funcionamiento de algunas TIC de Business Intelligence como Tableau para la toma de decisiones directivas. 9. Conocer el funcionamiento de algunas herramientas TIC de Customer Relationship Management (CRM) como SugarCRM para la gestión comercial. 10. Desarrollar una capacidad de aprendizaje de forma autónoma a partir de una necesidad real.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Turisme [2500894]
Pla d'estudis: Grau en Turisme [1345] ; Grau en Turisme [820]Català
5 p, 105.2 KB

Anglès
5 p, 104.8 KB

Castellà
5 p, 105.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2020-02-27   Favorit i Compartir