Gènere i Mitjans de Comunicació [105797]
Gallego Ayala, Joana
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Gender and the Media
Títol variant: Género y Medios de Comunicación
Data: 2019-20
Resum: Els objectius d'aquesta assignatura són plantejar una reflexió general sobre la importància que han adquirir els mitjans de comunicació a la societat contemporànea, especialment en allò que es refereix a la transmissió i perpetuació dels rols de gènere. Si els mitjans de comunicació massius han estat importants des del seu naixament, actualment són uns actors imprescindibles sense la comprensió dels quals no es poden entendre els processos socials. Els mitjans de comunicació, tant els convencionals (premsa diària, revistes, ràdio i televisió) com els nous formats digitals i les noves modalitats comunicatives que han aparegut amb la irrupció d'internet (des dels diaris digitas fins les xarxas socials o youtube), configuren un nou fòrum estratègic on es discuteixen la major part dels assumptes d'interès públic i privat. Aquesta assignatura proposa una mirada crítica des de la perspectiva de gènere, ja que els mitjans poden servir tant per a reproduir els estereotips de gènere més tradicionals com per a plantejar noves propostes i models d'identificació, així com per a renovar l'imaginari col·lectiu. El calendari detallat del contingut concret de les diferents sessions serà especificat el dia de la presentació de la materia.
Resum: Los objetivos de esta asignatura son plantear una reflexión general sobre la importancia que han adquirido los medios de comunicación en la sociedad contemporánea, especialmente en lo que se refiere a la transmisión y perpetuación de los roles de género. Si los medios de comunicación masivos han sido importantes desde su nacimiento, actualmente son unos actores imprescindibles sin cuya acción no se pueden entender los procesos sociales. Los medios de comunicación, tanto los convencionales (prensa diaria, revistas, radio y televisión) como los nuevos formatos digitales y las nuevas modalidades comunicativas que han aparecido tras la irrupción de internet (desde los diarios digitales hasta las redes sociales o youtube) configuran un forum estratégico donde se dilucidan la mayor parte de los asuntos de interés público y privado. Esta asignatura propone una mirada crítica desde la perspectiva de género, ya que los medios pueden servir tanto para reproducir los estereotipos de género más tradicionales como para plantear nuevas propuestas y modelos de identificación, o renovar el imaginario colectivo. El calendario detallado con el contenido de las diferentes sesiones será explicitado el dia de la presentación de la asignatura.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Estudis Socioculturals de Gènere [2503878]
Pla d'estudis: Grau en Estudis Socioculturals de Gènere [1444]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 110.1 KB

Anglès
6 p, 109.2 KB

Castellà
6 p, 109.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir