Identitat, Diferència i Desigualtat [105808]
Alvarez Mora, Maria Bruna
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Identity, Difference and Inequality
Títol variant: Identidad, Diferencia y Desigualdad
Data: 2019-20
Resum: Objectiu de l'assignatura L'objectiu de l'assignatura Identitat, Diferència i Desigualtat és oferir un aprofundiment a l'Antropologia Social i a la perspectiva antropològica d'anàlisi basada en l'afirmació de l'existència d'una humanitat compartida i a l'hora diversa. Es tracta d'una panoràmica específica de la disciplina que analitza com sovint, les diferències es converteixen en desigualtats, les seves principals àrees d'estudi i algunes de les seves aplicacions al món contemporani. Es tracta d'il·lustrar etnogràficament la diversitat cultural humana, discutir conceptes i explicacions teòriques sobre la mateixa, abordar alguns textos d'autors clau -tant clàssics com contemporanis- i reflexionar críticament al voltant de la identitat, les identitats, l'estudi científic de les diferències socioculturals i de la construcció de la desigualtat, així com desenvolupar perspectives crítiques per construir una convivència igualitària. Aquesta assignatura ofereix, a través de cinc temes una visió d'aprofundiment a l'antropologia. Finalment, pretén també aproximar-se a una forma de mirar i analitzar el món d'una manera respectuosa amb les diferents cultures i societats.
Resum: Objetivo de la asignatura El objetivo de la asignatura Identidad, Diversidad y Desigualdad es profundizar en los conocimientos de la Antropología Social y a la perspectiva antropológica de análisis basada en la afirmación de la existencia de una humanidad compartida y al mismo tiempo diversa. Se trata de una panorámica específica de la disciplina que analiza, como a menudo, las diferencias se convierten en desigualdades, sus áreas de estudio y algunas de sus aplicaciones al mundo contemporáneo. Se trata de ilustrar etnográficamente la diversidad cultural humana, discutir conceptos y explicaciones teóricas sobre la misma, abordar algunos textos de autores clave- tanto clásicos como contemporáneos- y reflexionar críticamente sobre la identidad, las identidades, el estudio científico de las diferencias socioculturales y de la construcción de la desigualdad, así como desarrollar perspectivas críticas para la construcción de una convivencia igualitaria. Esta asignatura ofrece, a través de cinco temas una visión para profundizar en antropología. Finalmente, pretende también aproximarse a una forma de mirar y analizar el mundo de una manera respetuosa con las diferentes culturas y sociedades.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Estudis Socioculturals de Gènere [2503878]
Pla d'estudis: Grau en Estudis Socioculturals de Gènere [1444]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
12 p, 136.7 KB

Anglès
12 p, 136.6 KB

Castellà
12 p, 136.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir