Tècniques Arxivístiques [42110]
Giménez Martín, Francesc
Solà Gasset, Josefina
Universitat Autònoma de Barcelona. Esc. Superior d'Arxivística i Gestió de Documents

Additional title: Archiving Techniques: Arrangement and Description
Additional title: Técnicas Archivísticas
Date: 2019-20
Abstract: Aquest mòdul inclou dues línies formatives: "Sistemes de classificació i arxiu" i "Mètodes de descripció i recuperació de la informació / Tècniques arxivístiques" L1: "Sistemes de classificació i arxiu" Introducció i objectiu vinculat a la línia formativa Aquesta línia formativa tracta d'un dels elements bàsics de la gestió documental, el sistema de classificació, tant en relació al seu valor com a les seves tipologies, les estratègies per implantar els sistemes de classificació corporatius, les eines complementàries i la relació amb els mètodes d'arxivament. Tenint en compte la vinculació amb la realitat del dia a dia, associada al coneixement sobre els sistemes de classificació, es posarà especial èmfasi en la part pràctica, per tal de poder assolir els coneixements i estratègies bàsiques per poder tirar endavant l'aprovació i la gestió d'un sistema de classificació dins d'una organització, pública o privada. Per aprendre els paranys i els enginys necessaris per la seva aplicació, es construirà un sistema de classificació a l'aula, creant un model des de l'inici, i tenint en compte tots els factors, externs i interns, que intervenen en la seva creació, gestió i manteniment L2: "Mètodes de descripció i recuperació de la informació / Tècniques arxivístiques" Introducció i objectius formatius 1 L'assignatura introdueix a l'alumne en el coneixement i en la pràctica de la tècnica arxivística de la descripció, indistintament del suport i format en què siguin elaborats els documents: Aplicant tècniques i mètodes de descripció que permetin l'intercanvi de dades i de documents d'arxiu. Adquirint les nocions elementals per a dissenyar i gestionar diferents sistemes de recuperació de la informació.
Abstract: Este módulo incluye dos líneas formativas: "Sistemas de clasificación y archivo" y "Métodos de descripción y recuperación de la información / Técnicas archivísticas" L1. Sistemas de Clasificación y Archivo Presentación y objetivos formativos Esta línea formativa trata de uno de los elementos básicos de la gestión documental, el sistema de clasificación, tanto en relación a su valor como sus tipologías, las estrategias para implantar los sistemas de clasificación corporativos, las herramientas complementarias y la relación con los métodos de archivo. Teniendo en cuenta la vinculación con la realidad del día a día, asociada al conocimiento sobre los sistemas de clasificación, se pondrá especial énfasis en la parte práctica, para poder alcanzar los conocimientos y estrategias básicas para poder sacar adelante la aprobación y la gestión de un sistema de clasificación dentro de una organización, pública o privada. Para aprender las trampas y los ingenios necesarios para su aplicación, se construirá un sistema de clasificación en el aula, creando un modelo desde el inicio, y teniendo en cuenta todos los factores, externos e internos, que intervienen en su creación, gestión y mantenimiento L2 Métodos de descripción y recuperación de la información / Técnicas archivísticas La asignatura introduce al alumno en el conocimiento y en la pràcticade la tècnica arxivística de la descripción, indistintamente del soporte y formato en queesten elaborados los documentos: Aplicar técnicas y métodos de descripción que permitan el intercambio de datos y de documentos de 1 Aplicar técnicas y métodos de descripción que permitan el intercambio de datos y de documentos de archivo. Adquirir las nociones elementales para diseñar y gestionar sistemas de recuperación de la información.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Arxivística i Gestió de Documents [4312208]
Study plan: Màster Universitari en Arxivística i Gestió de Documents [996]Català
18 p, 167.1 KB

Anglès
18 p, 167.3 KB

Castellà
18 p, 166.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2020-02-06   Favorit i Compartir