Fonaments Científics i Professionals de la Psicologia Sanitària [43417]
Edo Izquierdo, Sílvia
Losilla Vidal, José María
Pujal Llombart, Margot
Jané Ballabriga, Maria Claustro
Albizu Soriano, Maria Belen
Vives Brosa, Jaume
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Título variante: Scientific and Professional Foundations in Health Psychology
Título variante: Fundamentos Científicos y Profesionales de la Psicología Sanitaria
Fecha: 2019-20
Resumen: L'objectiu general d'aquest mòdul és que l'estudiant construeixi un concepte de salut integral, que d'acord amb les directrius de l'OMS comprèn el factors psicològics, biològics, educatius i socials que ajuden les persones i les comunitats a millorar el seu benestar, tot incrementant el seu coneixement i influint en les seves actituds. Els objectius específics inclouen, en primer lloc, ajudar l'alumne a reflexionar sobre el concepte de salut, adquirint coneixements sobre la perspectiva biopsicosocial, la perpectiva de gènere i intercultural i la perspectiva evolutiva familiar, i en segon lloc, familiaritzar-se amb el marc d'actuació del psicòleg general sanitari a partir de conèixer la normativa vigent en l'àmbit sanitari i els seus sistemes i normes de gestió de la qualitat, els fonaments de la bioètica aplicada a la psicologia sanitària, els criteris de derivació de l'usuari cap a un especialista adequat i les opcions per endegar activitats d'emprenedoria en l'àmbit de la psicologia sanitària. Igualment, el mòdul impulsarà el desenvolupament de competències relacionades amb la recerca, la selecció i la lectura crítica d'informació rellevant per a l'actuació professional en l'àmbit de la psicologia sanitària.
Resumen: El objetivo general de este módulo es que el estudiante construya un concepto de salud integral, que de acuerdo con las directrices de la OMS comprende el factores psicológicos, biológicos, educativos y sociales que ayudan a las personas y las comunidades a mejorar su bienestar, incrementando su conocimiento e influyendo en sus actitudes. Los objetivos específicos incluyen, en primer lugar, ayudar al alumno a reflexionar sobre el concepto de salud, adquiriendo conocimientos sobre la perspectiva biopsicosocial, la perspectiva de género e intercultural y la perspectiva evolutiva familiar, y en segundo lugar, familiarizarse con el marco de actuación del psicólogo general sanitario a partir de conocer la normativa vigente en el ámbito sanitario y sus sistemas y normas de gestión de la calidad, los fundamentos de la bioética aplicada a la psicología sanitaria, los criterios de derivación de la usuario hacia un especialista adecuado y las opciones para emprender actividades de emprendimiento en el ámbito de la psicología sanitaria. Igualmente, el módulo impulsará el desarrollo de competencias relacionadas con la investigación, la selección y la lectura crítica de información relevante para la actuación profesional en el ámbito de la psicología sanitaria.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Psicologia General Sanitària [4314949]
Plan de estudios: Màster Universitari en Psicologia General Sanitària [1272]Català
5 p, 108.0 KB

Anglès
5 p, 106.3 KB

Castellà
5 p, 111.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2021-06-18   Favorit i Compartir