Processos i Instruments Metodològics i Tècnics [43601]
Soler Jiménez, Joan
Guiu Rius, Pere Joan
Universitat Autònoma de Barcelona. Esc. Superior d'Arxivística i Gestió de Documents

Título variante: Methodological and Technical Processes & Tools
Título variante: Procesos e Instrumentos Metodológicos y Técnicos
Fecha: 2019-20
Resumen: Definir un sistema de gestió documental normalitzat i competitiu. És es l'objectiu del present mòdul. Tot el cicle de la vida de la documentació hauria de ser gestionat i controlat. En tots els vostres aspectes, s'hauran d'instruments necessaris i bones pràctiques que garanteixin que el sistema aporta credibilitat, fiabilitat i eficàcia amb els documents i l'ús. Els conjunts generalistes d'arxivística són un nivell de base i de gestió documental que pot ser d'ajut per comprovar si es detalla l'import en aquest mòdul. Els alumnes reben coneixement experimentat sobre els processos documentals que haurien de regir un sistema de gestió de documents i, de tant en tant, els instruments complementaris de caràcter tecnològic i legal que permeti la implantació d'un sistema de gestió de documents electrònics. Continguts: • Anàlisi de les famílies de normes 15489 i 16175 de gestió de documents • Els instruments bàsics: captura, classificació, descripció, valoració i conservació • Creació d'un model de metadades i el catàleg de format • Els instruments complementaris: la política de la signatura electrònica, el model de certificació digital i la impressió segura i els models d'interoperabilitat • Auditoria i millores de circuits administratius: reingeniería de procesos.
Resumen: Definir un sistema de gestión documental normalizado y competitivo. Éste es el objetivo del presente módulo. Todo el ciclo de vida de la documentación debe ser gestionado y controlado. Y en todas sus partes son necesarios instrumentos y buenas prácticas que garanticen que el sistema aporta credibilidad, fiabilidad y eficiencia a los documentos y a su uso. Conocimientos generalistas de archivística a nivel de base y de gestión documental pueden ser de ayuda para comprender con detalle lo que se impartirá en este módulo. Los alumnos recibirán conocimiento experto sobre los procesos documentales que deben regir un sistema de gestión de documentos y, a su vez, de los instrumentos complementarios de carácter tecnológico y legal que permiten la implantación de un sistema de gestión electrónica de documentos. Contenidos: • Análisis de las familias de normas 15489 y 16175 de gestión de documentos • Los instrumentos básicos: captura, clasificación, descripción, valoración y conservación • La creación de un modelo de metadatos y el catálogo de formatos • Los instrumentos complementarios: la política de firma electrónica, el modelo de digitalización certificada e impresión segura y los modelos de interoperabilidad • Auditoría y mejora de circuitos administrativos: reingeniería de procesos.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Gestió Documental, Transparència i Accés a la Informació [4315503]
Plan de estudios: Màster Universitari en Gestió Documental, Transparència i Accés a la Informació [1334]Català
5 p, 119.2 KB

Anglès
4 p, 94.6 KB

Castellà
5 p, 119.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2019-07-26   Favorit i Compartir