Gestió estratègica de recursos humans [100522]
Sola Belda, Carles
Martínez, Carlos
Bombardo Codina, Jaume
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Additional title: Management of Human Resources
Additional title: Gestión estratégica de recursos humanos
Date: 2019-20
Abstract: Els recursos humans són un element fonamental de les organitzacions. Això és encara més important per les economies del nostre entorn més proper, orientades cada cop més als serveis. Per altra part, moltes organitzacions presents als nostre entorn són o tenen relacions internacionals, cosa que implica la necessitat d'estudiar la gestió de persones en una situació econòmica i cultural molt més complexa que la es podria trobar fa uns anys. L'assignatura pretén oferir una visió dels recursos humans en que es considerin els principals aspectes estratègics per permetre una comprensió dels processos que es duen a terme en aquesta àrea de les empreses. Els objectius de l'assignatura són, per tant: Entendre el concepte de gestió estratègica dels recursos humans; comprendre els mecanismes de informació i comunicació en l'empresa; analitzar i assimilar qüestions a tenir en compte a l'hora de definir la provisió dels recursos humans. Definir la política de formació i desenvolupament; entendre els objectius i els instruments per avaluar l'acompliment i la compensació; compaginar tots els elements previs per tal de dissenyar les carreres professionals i els possibles processos de redimensió de l'organització. Finalment l'estudiant haurà de poder fer una definició de l'estratègia de recursos humans i aplicació de polítiques per a diferents tipus d'organitzacions, en diferents circumstàncies, per tal d'incrementar la generació de valor.
Abstract: Los recursos humanos son un elemento fundamental de las organizaciones. Esto es todavía más importante por las economías de nuestro entorno más cercano, orientadas cada vez más a los servicios. Por otra parte, muchas organizaciones presentes en nuestro entorno son o tienen relaciones internacionales, cosa que implica la necesidad de estudiar la gestión de personas en una situación económica y cultural mucho más compleja que la se podría encontrar hace unos años. La asignatura pretende ofrecer una visión de los recursos humanos en que se consideren los principales aspectos estratégicos para permitir una comprensión de los procesos que se llevan a cabo en este área de las empresas. Los objetivos de la asignatura son, por lo tanto: Entender el concepto de gestión estratégica de los recursos humanos; comprender los mecanismos de información y comunicación en la empresa; analizar y asimilar cuestiones a tener en cuenta a la hora de definir la provisión de los recursos humanos. Definir la política de formación y desarrollo; entender los objetivos y los instrumentos para evaluar el desempeño y la compensación; compaginar todos los elementos previos para diseñar las carreras profesionales y los posibles procesos de redimensió de la organización. Finalmente el estudiante tendrá que poder hacer una definición de la estrategia de recursos humanos y aplicación de políticas para diferentes tipos de organizaciones, en diferentes circunstancias, para incrementar la generación de valor.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Relacions Laborals [2500258]
Study plan: Grau en Relacions Laborals [806]Català
4 p, 100.7 KB

Anglès
3 p, 97.3 KB

Castellà
4 p, 100.3 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-19, last modified 2019-09-20   Favorit i Compartir