Micologia aplicada [100826]
Guàrdia Valle, Laia
Santamaría del Campo, Sergio
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Applied Mycology
Títol variant: Micología aplicada
Data: 2019-20
Resum: Objectius i contextualització L'assignatura de micologia aplicada s'ha d'entendre com a complementària a l'assignatura de Micologia cursada a 3r. Les referències constants que s'hi fan tant de grups com d'espècies fúngiques, requereixen d'una sòlida base micològica que faciliti la comprensió del temari. Desenvoluparem diversos aspectes de la biotecnologia fúngica, un camp molt ampli i variat, i amb nombroses interconnexions que sovint dificulten la partició temàtica. Els objectius proposats són: 1. - Entendre la importància dels fongs tant en sistemes ecològics naturals com en el desenvolupament i economia de la civilització humana, en les diverses indústries on participen. 2. - Interpretar el paper de diversos fongs (especialment líquens) en el biomonitoreig de la qualitat ambiental (els fongs com a bioindicadors) 3. - Entendre els processos biotecnològics fúngics en les diverses indústries i aplicacions. 4. - Captar la importància dels fongs com a font de recursos alternatius i energia renovable. 5. - Entendre/visualitzar la diversitat dels processos patològics fúngics, tant des de la vessant animal i humana com vegetal. 6. - Obtenir les bases per a desenvolupar sistemes de biocontrol amb agents fúngics. 1 6. - Obtenir les bases per a desenvolupar sistemes de biocontrol amb agents fúngics. 7. - Captar la necessitat dels estudis en micologia bàsica i aplicada per permetre el desenvolupament de diverses disciplines aplicades, especialment les ciències biomèdiques, farmacèutiques, agrícoles i forestals. 8. - Obtenir una visió global dels fongs, tant des de la perspectiva del seu rol "destructor" com del seu rol "creador".
Resum: La asignatura de micología aplicada debe entenderse como complementaria a la asignatura de Micología cursada a 3º. Las referencias constantes que se hacen tanto de grupos como de especies fúngicas, requieren de una sólida base micológica que facilite la comprensión del temario. Desarrollaremos diversos aspectos de la biotecnología fúngica, un campo muy amplio y variado, y con numerosas interconexiones que a menudo dificultan la partición temática. Los objetivos propuestos son: 1. - Entender la importancia de los hongos tanto en sistemas ecológicos naturales como en el desarrollo y economía de la civilización humana, en las diversas industrias donde participan. 2. - Interpretar el papel de varios hongos (especialmente líquenes) en el biomonitoreig de la calidad ambiental (Los hongos como bioindicadores) 3. - Entender los procesos biotecnológicos fúngicos en las diversas industrias y aplicaciones. 4. - Captar la importancia de los hongos como fuente de recursos alternativos y energía renovable. 1 4. - Captar la importancia de los hongos como fuente de recursos alternativos y energía renovable. 5. - Entender / visualizar la diversidad de los procesos patológicos fúngicos, tanto desde la vertiente animal y humana como vegetal. 6. - Obtener las bases para desarrollar sistemas de biocontrol con agentes fúngicos. 7. - Captar la necesidad de los estudios en micología básica y aplicada para permitir el desarrollo de diversas disciplinas aplicadas, especialmente las ciencias biomédicas, farmacéuticas, agrícolas y forestales. 8. - Obtener una visión global de los hongos, tanto desde la perspectiva de su rol "destructor" como de su rol "Creador".
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Biologia Ambiental [2500251]
Pla d'estudis: Grau en Biologia Ambiental [813]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 113.9 KB

Anglès
7 p, 111.4 KB

Castellà
6 p, 108.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-19, darrera modificació el 2023-02-24



   Favorit i Compartir