Fisiologia animal comparada i ambiental [100834]
Balasch Alemany, Joan Carles
Tort, Lluis
Teles Pereira, Mariana
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Comparative and Environmental Animal Physiology
Títol variant: Fisiología animal comparada y ambiental
Data: 2019-20
Resum: A l'assignatura es complementa la introducció a l'estudi de la diversitat morfològica dels diversos grups d'animals, amb la descripció i anàlisi de la fisiologia comparada en els vertebrats i invertebrats. Es pretén que l'alumne sigui capaç de situar a cada grup animal en un context ecofisiològic, valorant-lo en relació al nombre d'espècies, habitat, cicle vital i adaptació al medi, posició dins els ecosistemes i importància en relació al seu interès per les ciències aplicades i interès econòmic. Objectius: (1) Assolir els coneixements formals de la fisiologia animal, que inclouen: (I) Els conceptes generals d'adaptació, aclimatació i evolució, (II) Els conceptes i fonaments de l'anàlisi fisiològic (homeòstasi de la percepció, integració i resposta; mecanismes de retroalimentació, amplificació i control) i (III) La descripció general dels principals sistemes integradors (sistemes nerviós, immunitari i endocrí) fent esment de les seves interaccions. (2) Aplicar els coneixements formals de la fisiologia animal a les relacions ecològiques i simbiòtiques entre diverses espècies. S'analitzen: (I) La fisiologia de la termoregulació i la osmoregulació, 1 (I) La fisiologia de la termoregulació i la osmoregulació, (II) Les adaptacions diferencials entre els medis aquàtic i terrestre ( respiració, circulació), (III) La fisiologia de la reproducció (IV) La fisiologia de les interaccions simbiòtiques en el sistema digestiu. (V) La fisiologia evolutiva de les relacions immunitàries entre hoste i paràsit. (3) Ser capaç de diagnosticar les avantatges i els problemes de les adaptacions fisiològiques al medi . Per això es proporcionen els materials i coneixements necessaris per avaluar les adaptacions fisiològiques d'espècies concretes en un ambient amb condicionants biòtics i abiòtics determinats.
Resum: En la asignatura se complementa la introducción al estudio de la diversidad morfológica en los diversos grupos de animales con la descripción y análisis de la fisiología comparada en vertebrados e invertebrados. Se pretende que el alumnado sea capaz de situar cada grupo animal en un contexto ecofisiológico, valorándolo en relación al número de especies, hábitat, ciclo vital y adaptación al medio, ubicación dentro del ecosistema e importancia en relación a su interés para las ciencias aplicadas e interés económico. Objetvos: (1) Adquirir los conocimientos formales de la fisiología animal, que incluyen: (I) Los conceptos generales de adaptación, aclimatación y evolución, (II) Los conceptos fundamentales del análisis fisiológico (homeostasis de la percepción, integración y respuesta; mecanismos de retroalimentación, amplificación y control), y (III) la descripción general de los principales sistemas fisiológicos integradores (sistemas nervioso, inmunitario y endocrino), valorando sus interacciones (2) Aplicar los conocimientos formales de la fisiología animal a las relaciones ecológicas y simbióticas entre diversas especies. En concreto se analizaran: (I) La fisiología de la termoregulación y la osmoregulación. 1 (I) La fisiología de la termoregulación y la osmoregulación. (II) Las diferentes adaptaciones entre los medios acuático y terrestre (respiración, circulación). (III) La fisiología de la reproducción. (IV) La fisiología de las interacciones simbióticas en el sistema digestivo. (V) la fisiología evolutiva de las relaciones inmunitarias entre huésped y parásito. (3) Poder diagnosticar las ventajas y los problemas de las adaptaciones fisiológicas al medio. Para ello se proporcionan los materiales y conocimientos necesarios para evaluar las adaptaciones fisiológicas de especies concretas en un ambiente con condicionantes bióticos y abióticos específicos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Biologia Ambiental [2500251]
Pla d'estudis: Grau en Biologia Ambiental [813]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 113.8 KB

Anglès
7 p, 111.8 KB

Castellà
7 p, 113.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-19, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir