Biocatàlisi [100867]
Biosca Vaqué, Josep Antoni
Moussaoui, Mohammed
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Título variante: Biocatalysis
Título variante: Biocatálisis
Fecha: 2019-20
Resumen: L'assignatura Biocatàlisi es centra en l'estudi dels enzims. El coneixement dels enzims és clau en el marc de la Bioquímica atès el seu paper com a catalitzadors de les reaccions biològiques i les aplicacions en els processos biotecnològics. L'assignatura analitza els enzims des de diferents perspectives: activitat, cinètica, mecanismes i aplicacions. L'objectiu general de l'assignatura és proporcionar els fonaments per a l'anàlisi, caracterització i ús dels enzims des de les perspectives de la recerca i de l'aplicació biotecnològica i biomèdica. Objectius concrets de l'assignatura: Coneixement de les característiques generals, classificació i mètodes d'assaig de l'activitat enzimàtica. Anàlisi de la cinètica enzimàtica i determinació i significat dels paràmetres cinètics. Coneixement de la inhibició enzimàtica i les seves aplicacions, especialment en el camp dels fàrmacs. Anàlisi del centre actiu i coneixement dels mètodes de caracterització. Anàlisi dels mecanismes enzimàtics i de regulació. Aplicacions biomèdiques i biotecnològiques dels enzims. 1 Aplicacions biomèdiques i biotecnològiques dels enzims.
Resumen: La asignatura Biocatálisis se centra en el estudio de las enzimas. El conocimiento de las enzimas es clave en el marco de la Bioquímica dado su papel como catalizadores de las reacciones biológicas y las aplicaciones en los procesos biotecnológicos. La asignatura analiza los enzimas desde diferentes perspectivas: actividad, cinética, mecanismos y aplicaciones. El objetivo general de la asignatura es proporcionar los fundamentos para el análisis, caracterización y uso de las enzimas desde las perspectivas de la investigación y de la aplicación biotecnológica y biomédica. Objetivos concretos de la asignatura: Conocimiento de las características generales, clasificación y métodos de ensayo de la actividad enzimática. Análisis de la cinética enzimática y determinación y significado de los parámetros cinéticos. Conocimiento de la inhibición enzimática y sus aplicaciones, especialmente en el campo de los fármacos. Análisis del centro activo y conocimiento de los métodos de caracterización. Análisis de los mecanismos enzimáticos y de regulación. Aplicaciones biomédicas y biotecnológicas de las enzimas.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Bioquímica [2500252]
Plan de estudios: Graduat o Graduada en Bioquímica [814]Català
8 p, 117.7 KB

Anglès
8 p, 115.8 KB

Castellà
8 p, 117.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-19, última modificación el 2020-02-08   Favorit i Compartir