Bioquímica clínica [100871]
Canalias Reverter, Francesca
Rodríguez Frías, Francisco
Mora Brugues, Josefina
Blanco Vaca, Francisco
Miñano Molina, Alfredo Jesús
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Título variante: Clinical Biochemistry
Fecha: 2019-20
Resumen: La Bioquímica Clínica és una assignatura obligatòria de 3r curs que forma part de la matèria principal 14 "Biomedicina". La Bioquímica Clínica pretén iniciar a l'alumnat en el coneixement de l'estudi in vitro de propietats biològiques que contribueixen a la prevenció, el diagnòstic, el pronòstic i el seguiment de les malalties i estats patològics en l'esser humà. Els objectius generals de l'assignatura són: 1) Familiaritzar a l'alumnat amb les característiques específiques d'un laboratori de bioquímica clínica. 2) Conèixer la fisiopatologia i la base molecular de les malalties de major prevalença. 3) Conèixer la metodologia analítica emprada habitualment en el laboratori clínic. 4) Conèixer com pot contribuir el laboratori clínic a l'avaluació de l'estat de salut dels individus. En finalitzar l'assignatura l'alumnat coneixerà les bases fisiopatològiques de les malalties més rellevants i amb més prevalença en la nostra població; les principals propietats biològiques que s'alteren en aquestes malalties i que s'examinen en un laboratori de bioquímica clínica; els procediments per a la seva mesura i examen; i les seves característiques semiològiques. També estarà familiaritzat en l'ús de les eines per el funcionament d'un 1 seves característiques semiològiques. També estarà familiaritzat en l'ús de les eines per el funcionament d'un laboratori de bioquímica clínica: instruccions o protocols de treball, aplicació del control intern de la qualitat, participació en un programa d'avaluació externa de laqualitat i utilització de sistemes de mesura automatitzats.
Resumen: La Bioquímica Clínica es una asignatura obligatoria de 3r curso que forma parte de la materia principal 14 "Biomedicina". La Bioquímica Clínica pretende iniciar al alumnado en el conocimiento del estudio in vitro de propiedades biológicas que contribuyen a la prevención, el diagnóstico, el pronóstico y el seguimiento de las enfermedades y estados patológicos del ser humano. Los objetivos generales de la asignatura son: 1) Familiarizar al alumnado en las características específicas de un laboratorio de bioquímica clínica. 2) Conocer la fisiopatología y la base molecular de las enfermedades de mayor prevalencia. 3) Conocer la metodología analítica utilizada habitualmente en el laboratorio clínico. 4) Conocer cómo puede contribuir el laboratorio clínico a la evaluación del estado de salud de los individuos. Al finalizar la asignatura el alumnado conocerá las bases fisiopatológicas de las enfermedades más relevantes y con mayor prevalencia en nuestra población; las principales propiedades biológicas que se alteran en estas enfermedades y que se examinan en un laboratorio de bioquímica clínica; los procedimientos para su medición y examen; y sus características semiológicas. También estará familiarizado en el funcionamiento de 1 medición y examen; y sus características semiológicas. También estará familiarizado en el funcionamiento de un laboratorio de bioquímica clínica: instrucciones o protocolos de trabajo, aplicación del control interno de la calidad, participación en un programa de evaluación externa de la calidad y utilización de sistemas de medida automatizados.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Bioquímica [2500252]
Plan de estudios: Grau en Bioquímica [814]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 110.2 KB

Anglès
6 p, 108.8 KB

Castellà
6 p, 109.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-19, última modificación el 2023-01-28



   Favorit i Compartir