Laboratori integrat 2 [100885]
Plana Coll, Maria
Bourdelande Fernández, José Luis
Gomez Camacho, Andromeda Celeste
Heras Domingo, Javier
Prats Ejarque, Guillem
Roig Navarro, Ignasi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Integrated Laboratory Class 2
Additional title: Laboratorio integrado 2
Date: 2019-20
Abstract: L'assignatura de Laboratori Integrat 2 forma part d'un conjunt de sis assignatures que es distribueixen al llarg dels sis primers semestres del Grau en Bioquímica. L'objectiu formatiu d'aquestes assignatures és l'adquisició de competències pràctiques de l'estudiant. Els continguts s'organitzen en ordre creixent de complexitat, associats a les necessitats i a l'adquisició dels continguts teòrics. Durant el Laboratori Integrat II l'estudiant adquireix competències pràctiques en els continguts: 1 - Termodinàmica i Cinètica - Histologia - Microbiologia - Química Orgànica dels Processos Bioquímics - Bioquímica I. Les pràctiques al laboratori es centren en l'aprenentatge de tècniques bàsiques específiques de cada camp i en les característiques pròpies de treball en el laboratori. Mòdul Bioquímica I -Ser capaç d'escollir i preparar el sistema tamponant de pH adient. -Ser capaç de realitzar un procés de producció de proteïna heteròloga, identificant-ne les diferents etapes del procés, i el paràmetres que s'han de controlar. -Ser capaç de fer servir la cromatografia hidrofòbica en la purificació de proteïnes. -Ser capaç de poder realitzar amplificacions de fragments concrets d'àcid nucleic amb la tècnica de la reacció en cadena de la polimerasa (PCR), coneixent els paràmetres que són crítics en el disseny dels encebadors, i en la realització de la reacció de la PCR. -Ser capaç de realitzar electroforesis en gels d'agarosa com a eina habitual en la separació e identificació de fragments d'àcid nucleic. Mòdul Química Orgànica dels Processos Bioquímics Objectius: Domini de les tècniques experimentals de reflux, trampa de vapors àcids, extracció, destil·lació a pressió atmosfèrica i determinació de puresa segons el punt d'ebullició. Mòdul Histologia 1. Saber aplicar tècniques bàsiques histològiques per a la diagnosi microscòpica. Identificar al microscopi diversos teixits animals i els seus components cel·lulars i extracel·lulars. Mòdul Microbiologia - Comprendre i saber aplicar tècniques bàsiques de laboratori per treballar experimentalment amb microorganismes. - Saber realitzar càlculs bàsics per determinar paràmetres microbiològics. - Avaluar la presència de microorganismes, la seva diversitat i capacitat de propagació en tot tipus d'ambients.
Abstract: La asignatura de Laboratorio Integrado 2 forma parte de un conjunto de seis asignaturas que se distribuyen a lo largo de los seis primeros semestres del Grado en Bioquímica. El objetivo formativo de estas asignaturas es la adquisición de competencias prácticas del estudiante. Los contenidos se organizan en orden creciente de complejidad, asociados a las necesidades y la adquisición de los contenidos teóricos. Durante el Laboratorio Integrado II el estudiante adquiere competencias prácticas en los contenidos: 1 - Termodinámica y Cinética - Histología - Microbiología - Química Orgánica de los Procesos Bioquímicos - Bioquímica I. Las prácticas en el laboratorio se centran en el aprendizaje de técnicas básicas específicas de cada campo y en las características propias de trabajo en el laboratorio. Módulo Bioquímica I -Ser capaz de escoger y preparar el sistema tampón de pH adecuado. -Ser capaz de realizar un proceso de producción de proteína heteróloga, identificando las diferentes etapas del proceso, y los parámetros que se deben controlar. -Ser capaz de utilizar la cromatografía hidrofóbica en la purificación de proteínas. -Ser capaz de poder realizar amplificaciones de fragmentos concretos de ácido nucleico con la técnica de la reacción en cadena de la polimerasa (PCR), conociendo los parámetros que son críticos en el diseño de los cebadores, y en la realización de la reacción de la PCR. -Ser capaz de realizar electroforesis en geles de agarosa como herramienta habitual en la separación y identificación de fragmentos de ácido nucleico. Módulo Química Orgánica de los Procesos Bioquímicos Objetivos: Dominio de las técnicas experimentales de reflujo, trampa de vapores ácidos, extracción, destilación a presión atmosférica y determinación de pureza según el punto de ebullición. Módulo Histología Saber aplicar técnicas básicas histológicas para la diagnosis microscópica. Identificar al microscopio diversos tejidos animales y sus componentes celulares y extracelulares. Módulo Microbiología - Comprender y saber aplicar técnicas básicas de laboratorio para trabajar experimentalmente con microorganismos. - Saber realizar cálculos básicos para determinar parámetros microbiológicos. - Evaluar la presencia de microorganismos, su diversidad y capacidad de propagación en todo tipo de ambientes.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Bioquímica [2500252]
Study plan: Grau en Bioquímica [814]Català
8 p, 112.6 KB

Anglès
7 p, 110.2 KB

Castellà
7 p, 109.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-19, last modified 2020-10-31   Favorit i Compartir