Termodinàmica i cinètica [100888]
Lluch López, Josep Maria
Gallardo, Iluminada
Guirado López, Gonzalo
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Thermodynamics and Kinetics
Títol variant: Termodinámica y cinética
Data: 2019-20
Resum: L'objectiu general de l'assignatura és posar en contacte l'estudiant, per primera vegada, amb l'estudi teòric dels fenòmens químics i bioquímics, és a dir, amb les aportacions de la Química Física a una ciència de la vida com la Bioquímica. A la llarga, es vol que l'estudiant prengui consciència de la importància de la Química Física com a base teòrica de la Bioquímica, i es familiaritzi amb la seva metodologia teòrica i experimental. L'objectiu més general del programa teòric és ajudar a l'estudiant a comprendre els fenòmens químics i bioquímics del món macroscòpic. S'estudiaran doncs, els conceptes bàsics de Termodinàmica i Cinètica Química. Alhora, també es vol que l'estudiant sigui conscient del doble caràcter, teòric-experimental, de la Química Física. Un altre objectiu general és donar a l'estudiant una visió interdisciplinària de la Bioquímica, en concret, la seva estreta relació amb la Química, la Física, i les Matemàtiques. Objectius específics: 1) Conèixer les lleis de la Termodinàmica Clàssica i ser capaç d'aplicar-les a l'estudi de sistemes químics i biològics. 2) Conèixer els fonaments de la Cinètica Química i ser capaç d'aplicar-los en l'estudi de reaccions químiques i bioquímiques. 3) Distingir entre fenòmens governats per la Termodinàmica i fenòmens governats per la Cinètica.
Resum: El objetivo general de la asignatura es poner en contacto al estudiante, por primera vez, con el estudio teórico de los fenómenos químicos y bioquímicos, es decir, con las aportaciones de la Química Física a una ciencia de la vida como la Bioquímica. A la larga, se quiere que el estudiante tome conciencia de la importancia de la Química Física como base teórica de la Bioquímica, y se familiarice con su metodología teórica y experimental. El objetivo más general del programa teórico es ayudar al estudiante a comprender los fenómenos químicos y bioquímicos del mundo macroscópico. Se estudiarán pues, los conceptos básicos de Termodinámica y Cinética Química. Asimismo, también se quiere que el estudiante sea consciente del doble carácter, teórico-experimental, de la Química Física. Otro objetivo general es dar al estudiante una visión interdisciplinaria de la Bioquímica, en concreto, su estrecha relación con la Química, la Física, y las Matemáticas. Objetivos específicos: 1 1) Conocer las leyes de la Termodinámica Clásica y ser capaz de aplicarlas al estudio de sistemas químicos y biológicos. 2) Conocer los fundamentos de la Cinética Química y ser capaz de aplicarlos en el estudio de reacciones químicas y bioquímicas. 3) Distinguir entre fenómenosgobernados por la Termodinámica y fenómenos gobernados por la Cinética.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Bioquímica [2500252]
Pla d'estudis: Grau en Bioquímica [814]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 101.6 KB

Anglès
5 p, 102.3 KB

Castellà
5 p, 103.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-19, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir