Química orgànica dels processos bioquímics [100889]
Ortuño Mingarro, Rosa Maria
Marquet Cortés, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Organic Chemistry of Biochemical Processes
Additional title: Química orgánica de los procesos bioquímicos
Date: 2019-20
Abstract: Es tracta d'una assignatura de primer curs, de formació bàsica en química orgànica. Els objectius principals de l'assignatura consisteixen en que l'alumne adquireixi els coneixements necessaris per poder comprendre les estructures i les reaccions químiques fonamentals implicades en els processos bioquímics. Caldrà doncs aprofundir en l'estructura de les molècules orgàniques i els mecanismes de les seves transformacions. Les molècules orgàniques estan implicades tant al metabolisme primari com al secundari i són tant importants com la biosíntesi i les transformacions dels carbohidrats, la formació dels aminoàcids, pèptids i proteïnes, així com dels àcids nucleics. Altres processos que porten a la formació de metabòlits secundaris són també motiu d'interès. Considerant els conceptes adquirits en l'assignatura "Fonaments de química" i els principis i teories apressos en "Termodinàmica i cinètica" s'abordarà l'estudi dels processos bioquímics des de l'òptica de la reacció orgànica implicada i el seu mecanisme. Com exemples, es comentaran i treballaran diferents reaccions que impliquin sistemes biològics.
Abstract: Se trata de una asignatura básica de primer curso, de formación básica en química orgánica. Los objetivos principales de la asignatura consisten en que el alumno adquiera los conocimientos necesarios para poder comprender las estructuras y las reacciones químicas fundamentales implicadas en los procesos bioquímicos. Por tanto, se habrá de profundizar en la estructura de las moléculas orgánicas y los mecanismos de sus transformaciones. Las moléculas orgánicas están implicadas, tanto en el metabolismo primario como el secundario, y son tan importantes como la biosíntesis y las transformaciones de los carbohidratos, la formación de los aminoácidos, péptidos y proteínas, así como de los ácidos nucléicos. Otros procesos que llevan a la formación de metabolitos secundarios son también motivo de interés. Considerando los conceptos adquiridos en la asignatura "Fundamentos de química" y los principios y teorías aprendidos en "Termodinámica y cinética" se abordará el estudio de los procesos bioquímicos desde la óptica de la reacción orgánica implicada y su mecanismo. Como ejemplos, se comentarán y trabajarán diferentes reacciones que impliquen sistemas biológicos.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Bioquímica [2500252]
Study plan: Grau en Bioquímica [814]Català
4 p, 103.0 KB

Anglès
4 p, 101.5 KB

Castellà
5 p, 104.6 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-19, last modified 2021-06-12   Favorit i Compartir