Biofísica de membranes [100906]
Peralvarez Marin, Alex
Barnadas Rodríguez, Ramón
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Membrane Biophysics
Additional title: Biofísica de membranas
Date: 2019-20
Abstract: Coneixement de la composició i organització molecular de les membranes biològiques. Característiques estructurals i dinàmiques dels dos components majoritaris de les membrana biològiques: lípids i proteïnes. Establir els lligams entre l'estructura molecular de lípids i proteïnes i les seves funcions fisiològiques i possibles patologies. Conèixer els mecanismes moleculars de funcions vitals com la propagació de l'impuls nerviós, la transducció de senyals a través de les envoltes cel·lulars o el transport de molècules a traves de les membranes biològiques. Conèixer mètodes i tècniques utilitzats en l'estudi de les biomembranes.
Abstract: Conocimiento de la composición y organización molecular de las membranas biológicas. Características estructurales y dinámicas de los dos componentes mayoritarios de las membrana biológicas: lípidos y proteínas. Establecer los vínculos entre la estructura molecular de lípidos y proteínas y sus funciones fisiológicas y posibles patologías. Conocer los mecanismos moleculares de funciones vitales como la propagación del impulso nervioso, la transducción de señales a través de las envueltas celulares o el transporte de moléculas a través de las membranas biológicas. Conocer métodos y técnicas utilizados en el estudio de las biomembranas.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Bioquímica [2500252]
Study plan: Grau en Bioquímica [814]Català
5 p, 104.5 KB

Anglès
5 p, 102.9 KB

Castellà
5 p, 103.3 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-19, last modified 2020-10-31   Favorit i Compartir