Micologia [101026]
Guàrdia Valle, Laia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Mycology
Títol variant: Micología
Data: 2019-20
Resum: Es tracta d'una assignatura obligatòria de 3er curs, on els estudiants ja haurien d'haver assolit una visió integradora tant pel que fa a un coneixement general de diversitat d'organismes com de processos biològics i ecològics. Aquests coneixements seran complementats amb aquesta assignatura, on s'introduirà a l'alumnat a l'estudi del món fúngic des de diverses perspectives, fent èmfasi en els conceptes i competències més bàsics que permetin a l'alumne desenvolupar-se autònomament en aquest camp. Objectius genreals de l'assignatura: 1. Entendre la posició filogenètica i dels diversos organismes estudiats pels micòlegs. 2. Reconèixer les diferents estructures i la composició del cos vegetatiu i reproductiu fúngic en relació a la seva funcionalitat. 3. Conèixer les estratègies nutricionals dels diversos grups d'organismes estudiats pels micòlegs (fongs ameboides, pseudofongs i fongs veritables) i el seu valor ecològic. 4. Reconèixer a grans trets la diversitat micològica i saber distingir les característiques que defineixen els diversos grups estudiats. 5. Entendre la biologia (cicles vitals, estratègies reproductives, etc. ) dels principals grups. 6. Copsar la importància ecològica, econòmica i social dels diversos grups de fongs estudiats. 6. Reconèixer les principals interaccions fong-biocenosi /fong-biòtop.
Resum: Se trata de una asignatura obligatoria de 3er curso, donde los estudiantes ya deberían haber alcanzado una visión integradora tanto a un conocimiento general de diversidad de organismos como de procesos biológicos y ecológicos. Estos conocimientos serán complementados con esta asignatura, donde se introducirá al alumnado a el estudio del mundo fúngico desde diversas perspectivas, haciendo énfasis en los conceptos y competencias más básicos que permitan al alumno desarrollarse autónomamente en este campo. Objetivos genreals de la asignatura: 1. Entender la posición filogenética y los diversos organismos estudiados por los micólogos. 2. Reconocer las diferentes estructuras y la composición del cuerpo vegetativo y reproductivo fúngico en relación a la su funcionalidad. 3. Conocer las estrategias nutricionales de los diversos grupos de organismos estudiados por los micólogos (hongos ameboides, pseudofungi y hongos verdaderos) y su valor ecológico. 4. Reconocer a grandes rasgos la diversidad micológica y saber distinguir las características que definen los varios grupos estudiados. 5. Entender la biología (ciclos vitales, estrategias reproductivas, etc. ) de los principales grupos. 6. Captar la importancia ecológica, económica y social de los diversos grupos de hongos estudiados. 6. Reconocer las principales interacciones hongo-biocenosis / hongo-biotopo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Microbiologia [2500502]
Pla d'estudis: Grau en Microbiologia [816]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 112.7 KB

Anglès
6 p, 108.6 KB

Castellà
5 p, 106.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-19, darrera modificació el 2023-02-24



   Favorit i Compartir