Modelització i simulació de sistemes [101743]
Narciso Farias, Mercedes Elizabeth
Omeri, Marsel
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Título variante: Systems Modelling and Simulation
Título variante: Modelización y simulación de sistemas
Fecha: 2019-20
Resumen: L'assignatura de Modelització i Simulació de Sistemes es podria impartir a diferents graus, perquè el que es pretén és que els estudiants aprenguin a realitzar un model de simulació de qualsevol sistema per poder tenir més coneixement sobre aquest i prendre les millors decisions possibles per poder millorar el seu rendiment. En el cas dels aeroports, existeixen tres grans subsistemes: aerolínies, usuaris i infraestructures aeroportuàries. Aconseguir models incloent part dels tres subsistemes ajudaria molt a la presa de decisions dins d'un aeroport. Els objectius de l'assignatura es concreten en: 1. Ser capaç de desenvolupar un model conceptual de qualsevol sistema utilitzant el formalisme de modelatge anomenat Xarxes de Petri i Xarxes de Petri Acolorides. 2. Ser capaç de desenvolupar un model de simulació tant en pseudocodi, per poder-lo implementar amb qualsevol llenguatge de programació conegut, o en algun programari de simulació. 3. Ser capaç d'aplicar les eines estadístiques bàsiques necessàries per a l'elaboració d'un model de simulació complert. 4. Saber utilitzar el model de simulació per identificar i resoldre possibles problemes que es puguin produir al sistema.
Resumen: La asignatura de Modelado y Simulación de Sistemas se podría impartir en diferentes grados, porque lo que se pretende es que los estudiantes aprendan a realizar un modelo de simulación de cualquier sistema para poder tener más conocimiento sobre éste, y tomar las mejores decisiones posibles para poder mejorar su rendimiento. En el caso de los aeropuertos, existen tres grandes subsistemas: aerolíneas, usuarios e infraestructuras aeroportuarias. Conseguir modelos incluyendo parte de los tres subsistemas ayudaría mucho a la toma de decisiones dentro de un aeropuerto. Los objetivos de la asignatura se concretan en: 1. Ser capaz de desarrollar un modelo conceptual de cualquier sistema utilizando el formalismo de modelado llamado Redes de Petri y Redes de Petri Coloreadas. 2. Ser capaz de desarrollar un modelo de simulación en pseudocódigo, para poder implementarlo con cualquier lenguaje de programación conocido, o en algún software de simulación. 3. Ser capaz de aplicar las herramientas estadísticas básicas necesarias para la elaboración de un modelo de simulación completo. 4. Saber utilizar el modelo de simulación para identificar y resolver posibles problemas que se puedan producir en el sistema.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Gestió aeronàutica [2501233]
Plan de estudios: Grau en Gestió Aeronàutica [829]Català
8 p, 114.0 KB

Anglès
5 p, 104.5 KB

Castellà
7 p, 113.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-19, última modificación el 2019-09-20   Favorit i Compartir