Anatomia patològica [101884]
Lerma Puertas, Enrique
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Título variante: Anatomical Pathology
Título variante: Anatomía patológica
Fecha: 2019-20
Resumen: L'assignatura es programa a tercer curs del Grau de Ciències Biomèdiques, dins del període d'estada a les Unitats Docents Hospitalàries, un cop s'han assolit els coneixements bàsics sobre l'estructura i funció del cos humà i al temps que s'introdueixen en l'estudi de les bases de la patologia clínica. L'Anatomia Patològica és una especialitat mèdica que té com a objectiu determinar el diagnòstic i el pronòstic de les malalties i predir la seva resposta a les teràpies, mitjançant estudis morfològics i moleculars de teixits, dèl·lules o els seus productes. El diagnòstic anatomopatològic integra la informació clínica, macroscòpica, microscòpica i molecular, i proporciona les bases científiques per a la comprensió de l'etiopatogènia i la fisiopatologia dels processos patològics. Els objectius concrets seran: 1. Proporcionar a l'estudiant un coneixement global de les bases morfològiques i moleculars de la patologia dels òrgans i sistemes. - L'alumne haurà de poder reconèixer les alteracions morfològiques fonamentals dels diferents teixits de 1 - L'alumne haurà de poder reconèixer les alteracions morfològiques fonamentals dels diferents teixits de l'organisme i interpretar-les adequadament. - A més, l'estudiant haurà de familiaritzar-se amb la histopatologia de les malalties més freqüents. 2. Conèixer el paper del patòleg en l'estadiatge de la malaltia, la avaluació del seu pronòstic i la presa de decisions terapèutiques, així com de l'ús de la correlació clínicopatològica. 3. Assolir competències bàsiques en la realització de les tècniques del Laboratori d'Anatomia Patològica i la seva interpretació i conèixer el paper de la industria en la innovació tecnològica aplicada a la Anatomia Patològica 4. Conèixer les possibilitats que proporciona la Anatomia Patològica dins la recerca bàsica i aplicada.
Resumen: La asignatura se programa en tercer curso del Grado de Ciencias Biomédicas, dentro del periodo de estancia en las Unidades Docentes Hospitalarias, una vez se han alcanzado los conocimientos básicos sobre la estructura y función del cuerpo humano y al tiempo que se introducen en el estudio de las bases de la patología clínica. La Anatomía Patológica es una especialidad médica que tiene como objetivo determinar el diagnóstico y el pronóstico de las enfermedades y predecir su respuesta a las terapias, mediante estudios morfológicos y moleculares de tejidos, dèl·lules o sus productos. El diagnóstico anatomopatológico integra la información clínica, macroscópica, microscópica y molecular, y proporciona las bases científicas para la comprensión de la etiopatogenia y la fisiopatología de los procesos patológicos. Los objetivos concretos serán: 1 1. Proporcionar al estudiante un conocimiento global de las bases morfológicas y moleculares de la patología de los órganos y sistemas. - El alumno deberá poder reconocer las alteraciones morfológicas fundamentales de los diferentes tejidos del organismo e interpretar adecuadamente. - Además, el estudiante deberá familiarizarse con la histopatología de las enfermedades más frecuentes. 2. Conocer el papel del patólogo en el estadiaje de la enfermedad, la evaluación de su pronóstico y la toma de decisiones terapéuticas, así como del uso de la correlación clínico-patológica. 3. Alcanzar competencias básicas en la realización de las técnicas del Laboratorio de Anatomía Patológica y su interpretación y conocer el papel de la industria en la innovación tecnológica aplicada a la Anatomía Patológica 4. Conocer las posibilidades que proporciona la Anatomía Patológica en la investigación básica y aplicada.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Ciències Biomèdiques [2501230]
Plan de estudios: Graduat o Graduada en Ciències Biomèdiques [832]Català
7 p, 113.0 KB

Anglès
7 p, 110.9 KB

Castellà
7 p, 111.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-19, última modificación el 2020-02-29   Favorit i Compartir