Religió, cultura i valors [102017]
Montserrat Pulido, Juan
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Títol variant: Religion, Culture and Values
Títol variant: Religión, cultura y valores
Data: 2019-20
Resum: OBJECTIUS 1º Presentar el fet religiós des de la visio més àmplia en relació a la cultura i els valors . Capacitar i preparar futurs professors d'ensenyament religiós escolar, en l'àmbit de la EI I EP, que garanteixin una formació religiosa i moral catòlica de qualitat, ofertada als alumnes des del respecte a la pròpia llibertat i en el àmbit acadèmic. Articular aquest saber en el món educatiu actual i la pluralitat en la provinència de l'alumnat. 2º Facilitar l'accés a la lectura dels grans textos religiosos i de la Bíblia i la comprensió del seu món simbòlic: símbols, gèneres literaris, contexts, intencionalitat religiosa dels textos 3º Presentar una teologia bíblica bàsica a partir dels grans temes de la història de la Salvació i ajudar a la comprensió de la revelació progressiva de Déu que culmina en Jesucrist, Paraula Encarnada 4º Oferir una síntesi actualitzada dels continguts essencials de la fe cristiana i la necessària síntesi entre la fe i la cultura, la fe i la ciència, especialment en els temes on més pot haver risc d'incomprensió 5º Proporcionar l'adequada articulació de la fe amb el conjunt dels sabers 1 6º Aprofundir en la dimensió moral de l'home a la llum del missatge cristià.
Resum: OBJECTIVOS 1. Capacitar y preparar futuros profesores de enseñanza religiosa en la escuela en el ámbito de Educación Infantil o Primaria, que garanticen una formación religiosa y moral católicas, ofertadas a los alumnos desde el respeto a la propia libertad de conciencia y en un ámbito académico. 2. Facilitar el acceso a la lectura bíblica y el uso de sus textos: símbolos, géneros literarios, contextos, intencionalidad religiosa de los textos. 3. Presentar una teología bíblica básica a partir de los grandes temas de la historia de la Salvación, la revelación progresiva de Dios que culmina en Jesucristo. 4. Ofrecer una síntesis actualizada de los contenidos esenciales de la fe cristiana y la necesaria síntesis entre la fe y la cultura, fe y ciencia, especialmente en los temas donde puede haber más riesgo de incomprensión. 1 5. Proporcionar la adecuada articulación de la fe con el conjunto de saberes. 6. Profundizar en la dimensión moral del hombre a la luz del mensaje cristiano y plantear la educación en valores cívicos y éticos desde la perspectiva cristiana. 7. Descubrir las manifestaciones del Cristianismo en nuestra cultura. 8. Ofrecer una síntesis actualizada de los contenidos esenciales de la fe cristiana. 9. Proporcionar la adecuada articulación de la fe con el conjunto de los saberes. 10. Profundizar en la dimensión moral del hombre a la luz del mensaje cristiano 11. Situar e identificar la enseñanza religiosa escolar desde su propia peculiaridad en el con-junto de la actividad educativa de la escuela. 12. Estudiar y clarificar las finalidades, objetivos y contenidos de la enseñanza religiosa escolar en los niveles de educación Infantil y Primaria, así como la relación que ella tiene con otras áreas de aprendizaje. 13. Preparar pedagógica y didácticamente para el desarrollo del currículo de Religión en los niveles educativos de Infantil y Primaria.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Educació Infantil [2500797] ; Educació primària [2500798]
Pla d'estudis: Grau en Educació infantil [847] ; Graduat o Graduada en Educació Primària [896]Català
5 p, 121.5 KB

Anglès
4 p, 119.7 KB

Castellà
5 p, 105.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-19, darrera modificació el 2020-02-08   Favorit i Compartir